Fokus på: Ghost Society

Fokus på: Ghost Society

Ghost Society har Tobias 'Bichi' Wilner og Sara Savery som omdrejningspunkt. Tobias er bedst kendt for sit arbejde i grupper Blue Foundation, mens Sara er kendt fra People Press Play. Som Ghost Society har de udgivet debutalbummet "The Back Of His Hands, Then The Palms", der udkom i januar og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen, der kaldte musikken for en "besnærende vellykket blanding af sfærisk støjpop og sårbar tristesse".

GAFFA har stillet Ghost Society fem hurtige. Her er deres svar.

Hvad kan publikum forvente af jer på Roskilde Festival?

Sara: – Melodi og støj. Vi glæder os sindsygt meget til at komme og spille, og til at dele den forunderlige glæde det er at spille og høre musik.

Hvem skal I selv høre på Roskilde Festival, og hvorfor?

Tobias: – Vi har ikke rigtigt noget planlagt, da det nok bliver en hurtig ind og ud. Men vi kan foreslå at man hører Bassekou Kouyate, Beach House, Local Natives, Chimes And Bells, Japandroids og Pavement. Og husk at støtte Greenpeace i deres Roskilde-bod, hvis de har sådan en.

Hvad er jeres planer i den nærmeste fremtid?

Tobias: – Vi skal spille nogle koncerter i Paris, og så skal vi opføre musikken, som vi har komponeret til filmen "Tankograd" i nogle få udvalgte biografer. Filmen handler om et dansekompagni som bor i Tjeljabinsk. Byen ligger for foden af Ural-bjergene, og er i dag en af jordens mest radioaktive steder – 20 gange værre end Tjernobyl. Under den kolde krig var den én af USSRs hemmelige byer, og med til at udvikle Sovjetunionens første atombombe. I dag er den en losseplads for radioaktivt affald. En fantastisk film lavet af Boris B. Bertram.

Sara: – Og desuden er vi så småt i færd med at planlægge en tour til efteråret.

Hvordan er det at være ny artist i Danmark?

Tobias: – "His head is made of stars, but not yet arranged into constellations", med Elias Canettis ord.

Sara: – Da vi jo alle hver især kommer fra andre bands kan vi nok ikke rigtigt kalde os selv for nye artister i Danmark, men det er spændende at komme med noget nyt. Det er jo et lille land, hvilket har sine fordele og ulemper.

Hvad ville I gøre, hvis I var kulturminister for en dag?

Tobias: – Man må nu sige, at naturen er gudeskøn uden kulturen, og hvor ville kulturen dog være grim uden naturen. Så som kulturminister ville vi skynde os at plante nogle træer.

Sara: – Enig! Og måske lidt hamp.

Ghost Society kan opleves på Pavilion Junior, tirsdag den 29. juni, klokken 21.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA