Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Simon Lynge - Kosmopolitisk eskimo

Vi har mødt den dansk-grønlandske singer-songwriter, der har international succes

GAFFA | Af Henrik Tuxen
Torsdag d. 02-09-2010 kl. 12:00
Foto: Rebecca Reid/eyevine

Som knægt var han fårehyrde på Grønland. Han fik kulturen ind fra barnsben, ikke mindst takket været sin grønlandske far, Karl, som spillede harmonika og arbejdede med en eskimoisk teatertrup. Moren er dansk, og efter skilsmissen stod den på folkeskole og senere MGK-kursus i Holstebro. Hele tiden med guitaren som fast følgesvend. Simon flyttede tilbage til Grønland i dele af teenageårene, men selv om hans musik mest leder tankerne hen på klassiske singer-songwritere som Cat Stevens og Paul Simon, har de nordatlantiske rødder og værdier altid været helt centrale for komponisten.

– Jeg har Grønland i hjertet og i blodet, det betyder rigtig meget, og jeg er stolt af mine rødder. Det er en meget venlig og medmenneskelig kultur, som har bevaret nogle værdier, der er gået tabt i vores vestlige, kapitalistiske forbrugersamfund. Har du fået en god fangst på havet, deler du selvfølgelig ud af den.
Hvor der tidligere var smalkost på menuen, rider Simon Lynge for tiden på en bølge og kan for første gang nogensinde leve af sin musik. Debutalbummet The Future – som er produceret af Matt Forger, der var tekniker på Michael Jacksons Bad og Thriller – er udkommet i store dele af verden, Lynge har fået strålende anmeldelser i flere britiske medier, og turkalenderen er pænt booket ud. Det er primært Europa, der skal vindes, men når kosmopolitten Simon Lynge, der pt. har base i London, kobler af hjemme i dagligstuen, står der Port Townsend, Washington State på landkortet.

– Jeg er gift og har en søn med en amerikansk kvinde,  og dér føler jeg mig hjemme. Jeg boede i mange år i Los Angeles og har haft ethvert tænkeligt job, men har hele tiden arbejdet med musikken (Lynge har bl.a. fået flere af sine sange i reklamer og hele nummeret Love Comes Back To You i den sidste American Pie-film, red.), har spillet en masse koncerter og arbejdet med en masse musikere og branchefolk. Men alle vil have noget fra alle i L.A., og du bruger hurtigt fire timer om dagen i bil. I Port Townsend bor der 8.500 mennesker, naturen er smuk, og folk er generelt meget bevidste og idealistiske, et dejligt sted at stifte familie og et sted, der er kreativt stimulerende.

"The Future" er i handlen i Danmark, og Simon Lynge kan opleves ved Århus Festuge på VoxHall den 4. september sammen med CODY. Køb billetter via GAFFA Live.

Følg Simon Lynge tryk på hjertet

Simon Lynge: The Absence of Fear
04-05-2014 (anmeldelse)
1 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Tit udebliver succesen også når et medlem af et af de "store" bands får lyst til at prøve på egen hånd. feks. Queen's Freddie Mercury's udgivelse Mr. Bad Guy som de færreste har hørt. Eller Genesis' Tony Banks, A Curious Feeling - for bare at nævne et par stykker.
http://188indobet.com/
http://188indobet.com/register.aspx
http://188indobet.com/deposit.aspx
http://188indobet.com/withdraw.aspx
http://188indobet.com/transfer.aspx
http://188indobet.com/jadwal
http://188indobet.com/promotion
http://188indobet.com/berita
http://188indobet.com/plugin/livetv
http://188indobet.com/peraturan

Log ind for at kommentere.