Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Agnes Obel – ny melodisk klaverpop

Vi har talt med den Berlin-bosatte singer-songwriter og pianist, som albumdebuterer med "Philharmonics"

GAFFA | Af Rune Schlosser
Mandag d. 04-10-2010 kl. 09:00
Foto: Mali Lazell

– Jeg kan helt vildt godt lide enmandsprocessen. Den har været rigtig god for min vokal. Jeg synger anderledes, end hvis jeg havde stået inde i en studie-sangboks sammen med en producer, fortæller singer-songwriter Agnes Obel om indspilningsforløbet til både hendes ep Riverside og det aktuelle debutalbum Philharmonics – begge blev indspillet under skrabede forhold i sangerindens egen lejlighed. Ep'en udkom i maj måned, og den varslede lovende takter for albummet, der udkommer den 4. oktober på det internationale pladeselskab PIAS Recordings, som også har kunstnere som CocoRosie og Editors i stalden.

Philharmonics bliver udgivet i Danmark, Tyskland og en række andre europæiske lande, som Agnes Obel skal turnere i til efteråret. Pladekontrakten kom i hus efter en skærpet interesse omkring Agnes Obels musik, der især opstod, efter hendes nummer Just So blev baggrundsmusik for en Deutsche Telekom-reklamefilm. Den Berlin-bosatte sangerinde beretter:

Just So lavede jeg et år før resten af pladen. Da jeg derefter sad midt i mine indspilninger til albummet i januar 2009, ringede de fra et synch-firma, som gerne ville bruge sangen. De ville ikke rigtigt fortælle mig, hvad det var til, og jeg blev derfor nødt til at tage helt til Holland for at forhandle med dem. Kort tid efter var nummeret i fjernsynet, radioen og alle steder i Tyskland. Det var underligt for mig, at det var mig, der havde skrevet nummeret. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, idet at den er meget sparsomt produceret sammenlignet med mine andre sange.

Agnes Obels musik er en stemningsfuld melodiøs klaver-baseret pop, der efter Obels eget udsagn henter inspirationen hos den ungarnske komponist Béla Bartók samt den svenske jazz-pianist Jan Johansson med flere. Kunstneren er dog allerede i gang med at tænke fremadrettet efter udgivelsen af Philharmonics.

– Jeg føler stadig, jeg har rigtig meget musik i mig, jeg gerne vil have lavet. Bare det at have muligheden for at komme ud med den, ville være det største for mig, slutter Agnes Obel håbefuldt og ydmygt.

Følg Agnes Obel tryk på hjertet

Agnes Obel: Aventine Deluxe
04-10-2014 (anmeldelse)
2 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Jeg har http://howtopleaseaman.org/ ikke tjekket ind her i et stykke tid, da jeg troede, det var at få kedeligt, men de sidste mange stillinger er stor kvalitet, så jeg tror jeg vil tilføje dig tilbage til min daglige bloglist. Du fortjener det min ven :)
0
Tit udebliver succesen også når et medlem af et af de "store" bands får lyst til at prøve på egen hånd. feks. Queen's Freddie Mercury's udgivelse Mr. Bad Guy som de færreste har hørt. Eller Genesis' Tony Banks, A Curious Feeling - for bare at nævne et par stykker.
http://188indobet.com/
http://188indobet.com/register.aspx
http://188indobet.com/deposit.aspx
http://188indobet.com/withdraw.aspx
http://188indobet.com/transfer.aspx
http://188indobet.com/jadwal
http://188indobet.com/promotion
http://188indobet.com/berita
http://188indobet.com/plugin/livetv
http://188indobet.com/peraturan

Log ind for at kommentere.

GAFFA Shop

Obel, Agnes: Aventine
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Obel, Agnes: Aventine (Vinyl)
Kr. 169,00
Køb på GAFFA Shop
Obel, Agnes: Aventine Boxset Ltd.
Kr. 269,00
Køb på GAFFA Shop
Obel, Agnes: Aventine Dlx. (2xCD)
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Obel, Agnes: Aventine/Philharmonics (2xVinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.