Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Vind Searching For Sugarman DVD

Den Oscar-vindende fortælling om den gådefulde musiker Rodriguez, som - næsten - genopstod fra de døde. Vind den på DVD her.

Tillykke til:


Anne Marie Jørgensen, Spøttrup
Nicolai Jørgensen, frederiksberg c
Julie Christensen, København N


Præmien - 1 x Searching For Sugar Man DVD + Soundtrack CD - afsendes i uge 12.

Konkurrencen sluttede mandag d. 11-03-2013 kl. 09:00

"Searching for Sugar Man" fortæller historien om, hvordan Rodriquez aldrig fik noget gennembrud, da han udgav albummene "Cold Fact" og "Coming from Reality" i 1970 og 1971 – lige bortset fra i Sydafrika, hvor han blev soundtracket til ungdomsoprøret. Men på grund af rod med rettigheder, og fordi de sydafrikanske unge fejlagtigt troede, at Rodriquez var død, fandt sangeren selv aldrig ud af, hvor populær han var. I stedet skabte han sig et stille liv som far og arbejdsmand.
 
Det rådede filmen bod på. I dag turnerer den 70-årige Rodriquez verden rundt med sine sange, selv om han næsten har mistet synet. Og på danske iTunes ligger filmens soundtrack – som også er en slags Rodriquez' "Greatest Hits" – i skrivende stund nummer 11.

GAFFAs anmelder Casper Hindse gav filmen fem stjerner under overskriften "'Searching for Sugar Man' er en gribende film om, at talent ikke kan holdes nede".

Filmen tegner et smukt og rørende portræt af en musiker, der troede han var glemt og om musikkens universelle betydning og magt. Filmen vandt i weekenden en Oscar for "Bedste Dokumentar" ved det 85. Academy Award Show i Los Angeles.

Filmens instruktør er svenske Malik Bendjelloul, som har instrueret musikdokumentarer de sidste 12 år. Hvilken Roskilde Festival 2013-aktuel artist har han portrætteret?

Björk
Prince
Kraftwerk