Kira Skov M. Band

Kira Skov M. Band
MantziusLive
D. 13.04.2018 Kl. 20:00

Sangerinden og komponisten Kira Skov er bl.a. kendt fra rockbandet Kira & The Kindred Spirits, men har derudover skabt flere rystende smukke værker solo eller i samarbejde med andre fængslende navne som Marie Fisker og senest Maria Faust. Skov og Faust er i år nomineret til hele 3 Danish Music Awards for albummet ”In The Beginning” (2017). Skovs værker er i det hele taget meget anmelderoste og præmierede, og hun modtog den danske kritikerpris ”Steppeulven” i kategorierne ”Årets album” og ”Årets vokalist” i 2014.

Kira Skov mistede sin mand og tætteste musikalske samarbejdspartner, Nicolai Munch-Hansen, i slutningen af februar måned sidste år. Som en måde at håndtere og bearbejde sin sorg på, har Skov skrevet nye sange om livet og den pludselige død. Dette blev en måde at give sorgen en form på, ligesom det har givet hende en fornemmelse af en fortsat kommunikation med partneren pga. deres meget stærke fælles sprog i musikken.

Resultatet er en række personlige, sårbare sange, men Kira Skov har på sin rejse gennem sorgens land også fundet styrke, trøst og inspiration i ”Den tibetanske dødebog” og hos udødelige digtere og forfattere som Rilke, Walt Whitman, Marilynne Robinson og Naja Marie Aidt.

Sangene favner derfor et universelt tema, som vedkommer og rører os alle. Det musikalske univers udfolder sig i intime rammer med en sparsom instrumentering: elektriske og akustiske guitarer, violin, cello, kontrabas og percussion. Det er sange med historiefortællingen i centrum og med referencer til sangskrivertraditionen, som bekender sig til ikoner som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Townes Van Zandt.

Kira indspiller sin nye musik i Portishheads studie i Bristol med sin mangeårige samarbejdspartner, produceren John Parish (PJ Harvey, Sparklehorse, Tracy Chapman m.fl.), i løbet af december 2017. En endnu unavngiven, men internationalt kendt musikalsk gæst vil eftersigende optræde på albummet. Vi glæder os til at opleve det rystende smukke, styrken og inspirationen sammen med Kira Skov, når hun gæster MantziusLive.

Line up:
Kira Skov: vokal, guitar
Oliver Hoiness: guitar
Silas Tinglef: guitar, trommer
Maria Jagt: violin, cello
AC Anders Christensen: kontrabas

Læs mere

Unr. siddepladser