Danske sangskrivere skriver dagbog fra Los Angeles

Danske sangskrivere skriver dagbog fra Los Angeles

Se flere billeder med sangskriverne i Los Angeles her

Flere og flere danske sangskrivere og producere tager til Los Angeles for at skrive sange til internationale artister og få et netværk i den amerikanske musikbranche. DPA, foreningen for danske sangskrivere, producere og komponister inden for det populære/kommercielle felt, har sendt et hold sangskrivere af sted til L.A – de er derovre lige nu for at skrive nye sange og netværke. GAFFA har fået dem til at skrive dagbog til GAFFA.dk 

De fem sangskrivere er som følger:

Chief1: dansk sangskriver, musikproducer og dj, der var med til at starte Rockers By Choice i 1987. Chief1 har skrevet, produceret og remixet for et hav af artister som Basim, Nik&Jay og Lars H.U.G.  

Thomas Volmer Schulz: dansk producer. Han har igennem årene arbejdet med danske og internationale artister som blandt andre Craig David, Remady, Aura Dione, Kenneth Bager, Laid Back, Damon C. Scott (Storm Queen), Noonie Bao, Clemens, Ariana, Miss Dynamite, Pheobe One og mange flere. 

Mattis Jakobsen: Artist og sangskriver, arbejder for tiden på soloudspil i samarbejde med producer Ole Brodersen Meyer, som udkommer i 2016. Har i 2015 sange på blandt andre Dúnés kommende plade. 

Sylvester Sivertsen: Artist, sangskriver og producer.  

Rasmus Søgaard - er med som "føl" på rejsen sammen med de fire garvede producere/sangskrivere, fordi DPA gerne vil give en sangskriver fra det danske vækstlag en chance. Rasmus Rudolph Søgaard er en upcoming sangskriver og producer og var blandt finalisterne i P3's KarriereKanonen i 2012 med sin makker Jens Høy. 

Her er status fra de fem danske sangskrivere efter de første tre dage i L.A. 

Chief1: "Er måske den sidste danske musiker, der ikke har været i LA, men hele mit halve musikliv er gået med lokal musik, så nu er tiden inde til at bide skeer med det store! Skal skrive med en del store folk herovre og holde et par møder omkring vores nye pigeband Gabriellas. Bli'r mega spændende, men er meget ydmyg omkring det dog"

Thomas Volmer Schulz: "Teamet fra DPA landede fredag aften og kom godt ind i vores lejlighed, hvor vi bor sammen. Jeg havde min første session lørdag sammen med Sammie Sdot og vi fik skrevet en kanongod sang, som vi arbejdede videre på søndag sammen med hans makker Soundz (Usher, Chris Brown, Rihanna). Jeg tror, der kommer noget ret vildt ud af den sang... det vil tiden vise. I dag har jeg skrevet med Wendy Starland (Lady Gaga, Snoop Dogg, Moby). Vi brugte dagen i hendes lækre hus i Hollywood Hills, hvor hun har et lille studie i kælderen.I morgen skal jeg skrive med nogle sangskrivere, jeg ikke ved så meget om, men jeg er blevet linket med dem fra en top-producer, så jeg er ret spændt på, hvad der sker og hvad de kan. Den co-write fortsætter onsdag. Torsdag har jeg møder med et par vilde folk som jeg glæder mig til at spille min musik for…. Jeg er helt forelsket i L.A.... det er første gang, jeg har tid til at mærke byen og skrive med folk herovre."

Sylvester Sivertsen: "Indtil videre har jeg holdt møde med Warner, som viste stor interesse og har tilbudt mig at bruge deres studie på torsdag, hvor de også sætter en session op med nogle af deres sangskrivere, efter mødet tog jeg over i RedOnes Camp, hvor jeg havde møde med en producer, Rush, som er signet hos RedOne og arbejder med ham til daglig. Han var meget imponeret over, hvad jeg havde at spille for ham, og ville spille det for RedOne og spurgte, om jeg ikke ville komme igen onsdag og arbejde med ham. Så der er allerede kommet nye bekendtskaber og nye sessions i hus på første hverdag i L.A.! Jeg er meget tilfreds!"

Mattis Jakobsen: "Indtil videre har jeg haft møde med den sync-ansvarlige fra Universal Publishing, som har været yderst positiv med hensyn til sync af mine sange. Jeg har også haft fede co-writes og fået en masse nye bekendtskaber, som gør at jeg skal herover til december igen og arbejde med de folk, jeg ikke når i denne omgang. Mega positiv oplevelse!"

Rasmus Søgaard: "Jeg er taget til LA sammen med DPA og min makker Jens Høy for at lave en masse sprød musik! Vi bliver her i 14 dage og har 10 stærke writing sessions i kalenderen. I dag (mandag) havde vi vores første session med sanger og artist Vincent Tomas, samt producer og sangskriver Gary Devon Dotson. Det gik forrygende, og vi fik gang i to rigtigt fede sange med dem. I morgen skal vi skrive med et amerikansk team, der hedder Kepler, og onsdag skal vi skrive med Roxanne Seeman, der blandt andet har skrevet sange for The Jacksons og Earth, Wind & Fire. So far, so good!"

Se flere billeder med sangskriverne i Los Angeles her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA