Nyhed

Video: Mattias Hundebøll synger vuggevise på natklub

Vuggevisen er første single fra sangerens nye Natsværmer-projekt

"Vuggevisen" er titlen på den første single fra Mattias Hundebølls dansksprogede soloprojekt, Natsværmer. Mattias er den tidligere frontmand i bandet Rock Hard Power Spray. Et nummer, hvor den mekaniske repetition flettes sammen med stemningen på en natklubs dansegulv, hvor der hersker en hypnotiserende rus af club-rock, weekend-drugs og 90'ernes synthmusik.

Mattias Hundebøll siger dette om sit nye soloprojekt: 

"Jeg kan slet ikke lade være med at skrive musik, synge sange og spille højt og skramlet på min guitar. Og cirkus-hesten indeni, den har længe stået klar i startboksen med hver en muskel i kroppen spændt til bristepunktet.


Og nu på dansk. Fordi jeg drømmer på dansk. Fordi jeg tænker på dansk. Og fordi det er dér, man ikke rigtigt kan gemme sig. Og så fordi jeg inderligt føler, at der manglede noget midt i den eksploderende nye bølge af dansksproget musik, der på tiende år ruller over kongeriget.

Der mangler noget, som ikke er 80'er eller 70'er-kitsch. Noget, der ikke lyder som enten Melodi Grand Prix i 80'erne, TV-2, CV Jørgensen eller Kliché. Noget, der ikke er for fortænkt, for stylet, for snorlige og for længst hørt bedre i originalen".  

Videoen til "Vuggevisen" er lavet i onetake, hvor musikken spiller forlæns, mens Mattias Hundebøll synger baglæns. Han siger om videoen:


"Jeg bevæger mig forlæns igennem et festende menneskehav, i en verden der går baglæns. Men det er så alligevel lettere sagt end gjort, for det er fucking svært at lære at synge et helt nummer baglæns. For for at holde fast i det umiddelbare, så var dogmet fra starten, at vi laver ét take og kun ét take, så jeg skulle kunne hele nummeret baglæns i ét hug.

Når man kun har ét skud i bøssen, så er tingene tvunget til at være umiddelbare, og samtidig ville vi også gerne undgå, at alle "statister" vidste, at nu kom det der kamera forbi igen. Min kameramand, Jacob Møller og jeg sneg os ind på natklubben Jupiter en lørdag nat kl. 01:35. Og allerede 10 minutter efter stod vi igen ude på gaden i den silende regn med en musikvideo i lommen".

Se og hør nummeret "Vuggevisen" fra Natsværmer her: 


 

ANNONCE