Nyhed

Ny single: Freddie Mercury synger igen

I anledning af den internationale AIDS-dag har den irske producer, Stuart Leathem, været i gemmerne for at genoplive den karismatiske Queen-forsangers stemme til ny velgørenhedssingle

Den irske producer Stuart Leathem har samplet den afdøde Queen-forsanger Freddie Mercurys vokal fra to sjældne tracks til at skabe et nyt nummer, "Little Freddie Goes To School". Singlen kommer i forbindelsen med tirsdagens World AIDS Day. Det skriver Rolling Stone.

Der er et stykke fra Queens pomp og pragt til den nye singles trip-hop-vibe. "Little Freddie Goes To School" begynder med et sitar-loop og fjerne trommer, der langsomt bygger op til at inkludere nummerets primære sanger, Esther Trousdales, vokal. Særligt hypnotisk bliver det til sidst, hvor hun synger i harmoni med Mercury.

Mercurys "bidrag" til singlen stammer fra "When This Old Tired Body Wants To Sing" og "The Golden Boy". Førstnævnte var en jam, Mercury indspillede med sin vante samarbejdspartner Mike Moran, mens sidstnævnte oprindeligt havnede på "Barcelona" fra 1988, et samarbejde med operasangerinden Montserrat Caballé. Begge numre kan findes på det omfattende Mercury-boxset, "The Solo Collection".


Queen er stadig aktive på live-scenerne, og de besøgte Danmark i februar med den amerikanske sanger Adam Lambert i front. GAFFAs musikanmelder Espen Strunk kvitterede med fire stjerner for koncerten i Jyske Bank Boxen og skrev blandt andet: "Det er efterhånden 38 år siden, Queen lovede at de ville rocke os, i den primalt effektive sang af samme navn. I aften i Herning indfriede de utroligt nok løftet nok engang - og det er vel også a kind of magic, i en vis forstand."

Overskud og royalites fra "Little Freddie Goes To School" går til Mercury Phoenix Trust, en hiv/aids-velgørenhedsorganisation stiftet i Mercurys navn. Hør den her: 


ANNONCE