Lemmy: Jeg vender tilbage som spøgelse

Lemmy: Jeg vender tilbage som spøgelse

Den tyske tv-kanal ZDF filmede i november et 14-minutter langt interview med Lemmy Kilmister. Det skulle vise sig at blive legendens sidste tv-interview, før hans død den 28. december 2015. Se det her forneden.

Lemmys manager Todd Singerman afslørede tidligere på ugen, at Lemmy var blevet for skrøbelig til at kunne udholde både interviews og lyd-tjek under sin sidste turné. Motörhead-trommeslager Mickey Dee fortæller ligeledes, at hans kollega "havde brugt al sin energi" på vejen i december.

Det er da også en træt og udmagret Lemmy, som ZDF interviewer. Han er dog i godt humør og formår at demonstrere sit famøse vid, selvom det ganske vist kniber med vejtrækningen og kræfterne. Da han bliver spurgt om, han agter at fortsætte med at optræde, joker han: "Efter døden? Nej. Jeg bliver nødt til at stoppe så, tænker jeg. Du ved aldrig ... Jeg kunne spøge et eller andet sted. Ødelægge nogens koncert. Tears For Fears eller nogen andre - dukke op midt i det og råbe: 'Alle sammen ud!'"

Om Motörheads levetid fortæller han: "40 år er en vittighed. Det er vanvittigt. Pressen kunne ikke li' os. De gav os seks måneders levetid. De er alle sammen borte, og jeg er her stadig. Bare ærgerligt."

Han kom også ind på Phil "Philty Animal" Taylors dødsfald tidligere på måneden: "Jeg har det som om, at jeg har kendt Phil hele mit liv. Han var tosset - og jeg må indrømme, at jeg beundrer det i et menneske. Jeg tror, at han mistede sin vilje til at leve. Han tog en masse forkerte stoffer og hang ud med de forkerte mennesker. Det var for meget for hans tilstand. Indtil nu har jeg overlevet det, fordi jeg opfandt det, mere eller mindre."

"Jeg anbefaler ikke denne livstil, fordi de fleste mennesker dør af det. En masse af mine venner er døde, selvom de ikke skulle være det. De havde en masse musik i sig. Men sådan er livet - det handler om held," fortsætter han. "Jeg fortsætter så længe jeg kan. Jeg bliver 70 år i december, og det er lidt heftigt derefter. Men vi ser, hvordan jeg har det til den tid."

Du kan se Lemmys sidste tv-interview her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA