Her er 11 essentielle ikke-udsolgte koncerter i 2016

Her er 11 essentielle ikke-udsolgte koncerter i 2016

Vi er gået ind i et nyt år, der er spækket med spændende koncerter. Mange af dem er allerede udsolgt, men der er også nogle, der stadig er billetter til, og vi har fundet de 11 allermest fristende. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

21. januar: Slipknot, Blue Water Arena, Esbjerg

Det storsælgende og Grammy-vindende amerikanske metalband udgav for knap halvandet år siden deres femte studiealbum "5; The Gray Chapter", og det er i forlængelse af denne udgivelse, at den altid maskebærende metalmastodont vender tilbage til Danmark – og altså Esbjerg for første gang. Slipknot har givet koncert to gange i Danmark sidste år, først i Forum i februar og dernæst på Copenhell i juni. De to koncerter fik henholdsvis fem og fire stjerner af GAFFAs anmeldere. Til at varme op for sig har bandet medbragt californiske Suicidal Tendencies. 

9. februar: Disclosure, Tap1, København

Den britiske elektroduo, der også besøgte Roskilde Festival sidste år, turnerer i øjeblikket med deres seneste album, "Caracal", der udkom i september. "Caracal" er efterfølgeren til det succesfulde første album, "Settle" fra 2013, der bød på hits som "Latch", "White Noise", "You & Me", "When The Fire Starts To Burn" med flere. På det nye album er ligesom på det sidste en god håndfuld populære feature-artister at finde, ud over Sam Smith blandt andre The Weeknd, Lorde og Miguel. Disse skal vi ikke forvente at se på scenen, men Disclosure plejer at kunne klare sig live alligevel.

5. marts: Ellie Goulding, Forum, København

Den engelske sangerinde Ellie Goulding giver koncert i Forum lørdag den 5. marts oven på udgivelsen af sit tredje album, "Delirium", der er indspillet i de berømte Abbey Road Studios i London og udkom den 6. november. I sin blot fem år lange karriere har Goulding til dato vundet to Brit Awards og opnået næsten en milliard visninger sammenlagt på YouTube.

10. marts: Macklemore & Ryan Lewis, Forum, København

Når makkerparret Macklemore & Ryan Lewis går på scenen i marts, vil der være gået to et halvt år, siden duoen sidst gæstede Danmark, hvor de sidst spillede i Tap1. En koncert, der markerede de to mænd som nogle af de mest spektakulære live-performere inden for rap-kategorien:

"De kan deres kram, de to, og den ret store variation, der er i numrene, gav en god dynamik. Samtidig er det altid en fornøjelse at lytte til en rapper, der kan formidle sin historie live - hvor ord og indhold er vigtigt og tydeligt går igennem," skrev GAFFAs anmelder om koncerten.

26. marts: Chris Cornell, DR Koncertsalen, København

Når Chris Cornell tager hul på den europæiske del af sin "Higher Truth"-turné til foråret, spiller han tre koncerter i Danmark. De første to koncerter i Aalborg den 3. april og København 5. april blev udsolgt samme dag, som billetsalget startede, og det udløste en ekstrakoncert i København, som endnu ikke er udsolgt. Til hver koncert vil Cornell spille et sæt, der inkluderer sange fra hele hans karriere, inklusive fra hans nye album, "Higher Truth", der er blevet kaldt "et af de bedste albums, som Chris Cornell har lavet i de sidste 15 år" af Kerrang! Magazine. 

29. marts: Mariah Carey, Forum, København

Med et bagkatalog på mere end 18 nummer 1-singler vil Mariah Carey optræde med sine største hits, inklusive "Hero", "Fantasy", "Always Be My Baby", "We Belong Together" og mange, mange flere. Mariah Carey med den karakteristiske fem-oktavers stemme debuterede i 1990 med singlen "Vision of Love", der sammen med det selvbetitlede debutalbum blev globale kæmpehits. Hendes koncert i Forum bliver udelukkende med siddepladser. 

30. april: Janet Jackson, Forum, København

Janet Jackson udgav sit seneste album "Unbreakable" den 2. oktober. Albummet gik direkte ind som nummer 1 på den amerikanske Billboard 200-albumhitliste. Det er syvende gang i Jacksons karriere, at hun har et album, der ligger nummer 1. Singlen "No Sleep" lå også nummer 1 på "Adult R&B"-listen i USA syv uger i streg og slog dermed ikonets egen rekord. 

Den 24. december meddelte hun dog på Twitter, at hun var nødt til at udskyde sin turné som følge af en operation, hun var nødt til at undergå, men som hun dog ikke ønskede at uddybe nærmere – ifølge Radar Online drejer det sig om stemmeproblemer. Om det påvirker hendes danske koncert er udvist, da koncerten endnu ikke er meldt udskudt, og hendes danske pressetalsmand har endnu ikke hørt noget. 

29. maj: Father John Misty, Falconer Salen, København

Blot en uge efter, at Father John Misty gav to udsolgte koncerter i Vega i november, blev det annonceret, at han ville vende tilbage til både Aarhus og København allerede i foråret, henholdsvis den 27. maj på Train og den 28. maj i Falconer Salen. Da koncerterne blev udsolgt, næsten lige så hurtigt som de blev annonceret, blev en ekstrakoncert i Falconer Salen stablet på benene. Den er der heldigvis stadig billetter til. 

9. juni: Muse, Forum, København

Muses koncert den 9. juni er endnu en af de mange ekstrakoncerter, vi er blevet velsignet med i år. Den første koncert, der ligger dagen før, blev nemlig udsolgt på bare halvandet døgn. Koncerterne indgår i bandets "The Drones World Tour" i forbinelse med udgivelsen af deres syvende album, der udkom i juni. På "The Drones World Tour" vil man for første gang kunne opleve bandet optræde i midten af salen til en sand 360 graders audio/visuel oplevelse. 

"Drones"-albummet fik i fem stjerner af GAFFAs anmelder, der begrundede det med at "det er imponerende udført, helstøbt, og det dystopiske koncept er godt integreret. Dette album bør kunne gentænde gnisten hos de Muse-fans, der er deserteret efter de seneste albums, uden at tabe nye disciple. En virkelig kraftpræstation".

21. juni: Iron Maiden, Jyske Bank Boxen, Herning

Iron Maiden debuterede som nummer 2 i Danmark med dobbeltalbummet "The Book Of Souls", der udkom den 4. september. Når bandet vender tilbage til Danmark, i øvrigt for første gang i Herning, kommer bandet flyvende i deres enorme Boeing 747-400 jumbojet Ed Force One, der bliver fløjet af forsanger Bruce Dickinson, der har uddannet sig til pilot for en del år siden. Det kæmpe fly har bandet og deres crew samt sceneproduktion og udstyr med på deres 90.000 kilometer lange rejse verden rundt. Deres verdensturné bringer dem til 35 lande. Bandet har den svenske heavymetal-gruppe Ghost med sig som special guest og The Raven Age som support, hvor bassist Steve Harris' søn George spiller guitar.

7. juli: Rihanna, Refshaleøen, København

Selvom Rihannas ottende album, "Anti", der lægger navn til turnéen, stadig lader vente på sig, så begynder turnéen tilsyneladende ufortrødent. Den 26. februar skydes den i gang i USA, og derfor må vi formode, at albummet når at lande inden da, selvom Sia, en af Rihannas sangskrivere, så sent som i december udtalte, at sangerinden stadig manglede sange til sit længe ventede album. Album til tiden eller ej, så er det i det mindste et ret stort plaster på såret, at Rihanna medbringer The Weeknd som gæst og Big Sean som opvarmning. 

Disse koncerter ville vi også have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt:

3/2 Tame Impala, Falconer Salen, København

7/2 Massive Attack, Tap1, København

26/2 Grimes, Vega, København

26/2 Joanna Newsom, Glyptoteket, København

27/5 Father John Misty, Train og 29/5 Falconer Salen, København

29/2 Hozier, Falconer Salen, København

10/3 Van Morrison, Falconer og 11/3 Værket, Randers

3/5 Adele, Forum og 4/5 Jyske Bank Boxen, Herning

12/5 Mumford & Sons, Forum, København

12/6 AC/DC, Ceres Park, Aarhus

5/7 og 6/7 Coldplay, Parken, København (man kan dog købe enkeltstående siddepladser til koncerten 5/7)

11/8 Eagles of Death Metal, Amager Bio, København

2/10 Justin Bieber, Parken, København

14/10 The Cure, Forum, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA