Her er de 10 største løbehits i 2015

Her er de 10 største løbehits i 2015

Med nytåret følger nytårsforsætter, og her er det med at ville dyrke mere motion en af de helt store klassikere. Derfor vrimler det med løbere på ethvert fortov, enhver skovsti og i ethvert motionscenter med respekt for sig selv i januar måned, og så ... går det måske lidt ned ad bakke i løbet af året, men det taler vi ikke om lige nu. Heller ikke selvom vejret ikke ligefrem er løbevenligt i disse dage i store dele af Danmark.

I går, den 7. januar, var ifølge Spotify den største motionsdag nogensinde ifølge antallet af motionsplaylister på Spotify. Det har streamingtjenesten markeret ved at opgøre de 10 største løbehits i 2015 både i Danmark og internationalt – altså sange, som Spotifys brugere har lagt op på egne motionsplaylister, og som er blevet streamet via Spotifys tjeneste Spotify Running. Se sangene og hør musikken nedenfor.

Spotify Running er en funktion, som kan måle brugernes løbetempo og samtidig giver dem et non-stop mix af musiknumre, som passer til deres løbetempo og musiksmag. Siden Spotify Running blev lanceret i maj 2015, har brugerne lyttet til mere end fem millioner timers musik og løbet mere end 55 millioner kilometer. Det svarer til, at de har løbet rundt om jorden ikke færre end 1386 gange, oplyser Spotify. Ifølge en undersøgelse, Spotify har foretaget, oplever mere end 60 procent af løbere, at musik hjælper dem til at løbe både hurtigere og længere.

I Danmark er det tempofyldte sange som "King" fra Years & Years, "One Last Time" fra Ariana Grande og Carly Rae Jepsens "I Really Like You", som får løberne til at yde en ekstra indsats. På verdensplan er det Beyoncé med "Run The World (Girls)", der fører an efterfulgt af "Chandelier" af Sia – et ellers forholdsvis langsomt nummer – og Mark Ronsons "Uptown Funk". Se listen og hør sangene nedenfor – og god løbetur, hvis du skal af sted.

Top ti over danskernes løbefavoritter på Spotify:

1.     Years & Years – "King"

2.     Ariana Grande – "One Last Time"

3.     Carly Rae Jepsen – "I Really Like You"

4.     Broiler – "Wild Eyes"

5.     Felix Jaehn - "Ain't Nobody (Loves Me Better)"

6.     Major Lazer - "Lean On" (feat. Mø & DJ Snake)

7.     Avicii – "The Days"

8.     Avicii – "The Nights"

9.     Justin Bieber – "What Do You Mean?"

10.  Deorro x Chris Brown – "Five More Hours"

Top ti over globale løbefavoritter på Spotify:

1.     Beyoncé - "Run the World (Girls)"

2.     Sia - "Chandelier"

3.     Mark Ronson - "Uptown Funk"

4.     Wiz Khalifa - "See You Again" (feat. Charlie Puth)

5.     Beyoncé - "7/11"

6.     Kelly Clarkson - "Heartbeat Song"

7.     Missy Elliott - "Work It"

8.     TLC - "No Scrubs"

9.     Rihanna - "Bitch Better Have My Money"

10.  Calvin Harris - "Feel So Close"

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA