Danske bands hypes i NME

Danske bands hypes i NME

To danske bands har fundet vej til NMEs fornemme liste over 25 nye bands, som man skal holde med i 2016. Det drejer sig om Liss (billedet) og Yung.

"Danmark har ikke manglet fede nye bands de sidste par år," skriver NME, "men Liss gør noget forskelligt i forhold til den sædvanlige punk-ting. Mere D'Angelo end Dead Kennedys, Liss-sanger Søren lyder fuldstændig unik, mens hans bandkammerater skaber en perfekt indie-syet R&B. Det er en sprængfarlig kombination."

For nylig skrev aarhusianske Liss kontrakt med det store engelske pladeselskab XL Records, der også huser kunstnere som Adele, Beck, Radiohead, FKA Twigs, The White Stripes, The Prodigy, Jack White og Damon Albarn – med andre ord en betydelig del af de mest succesfulde artister, Storbritannien og Europa har spyttet ud i moderne tid.

Om Yung skriver NME: "Et andet dansk band, men langt mere skarpe i lyden end poppede Liss. Hovednummeret 'Nobody Cares' lyder skræmmende Nirvana-agtigt, men siden har de favnet mere, med numre der bruger hardcore elementer såvel som Smithsy-klimpren." 

Yungs seneste ep, "These Thoughts are like Mandatory Chores", modtog fem ud af seks stjerner i GAFFA, der skriver: "Den ungdommens rastløse energi bliver klemt ned på ep'ens virvar af lo-fi-garagepunk, hvor der er plads til både en drivende bas, ringende guitarer og, som på det korte afslutningsnummer: eftertænksomhed."

Nu kalder udlandet, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå Liss og Yung det næste års tid. Læs hele NMEs liste her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA