Berømt soul-sanger død

Berømt soul-sanger død

Soulsangeren Otis Clay døde fredag den 8. januar af et hjerteanfald i sin hjemby, Chicago. Han blev 73 år gammel. Det skriver NME.

Hans manager, Miki Mulvehil, fortæller til Associated Press, at sangeren, der var medlem af The Hall of Fame og tidligere Grammy-nomineret, var ved at gøre klar til en turné og var blevet nomineret til to Blues Music Awards – den første for hans samarbejde med Billy Price på det fælles album "This Time For Real" og den anden for Soul Blues Music Artist.

Hans samarbejdspartner Price fortæller: "Efter chokket over dette lagde sig lidt, stod en følelse af taknemmelighed over at have kendt ham tilbage. Jeg fik muligheden for at synge med ham og lære fra en af de sande mestre i den genre, jeg arbejder indenfor. Vi sang sammen for første gang i 1983, og jeg har så mange minder fra de store koncerter, vi havde sammen igennem årene."

Clay blev født i 1942 og vokede op i Waxhaw, Mississippi, hvor han sang i kirken. Han sluttede sig til forskellige gospel-grupper i Chicago i 50'erne og begyndte at indspille ikke-religiøs musik i 1965, efter at have signet med One-derfull Records. Han fik sit første hit i 1967 med "That's How It Is (When You're In Love)".

Han skiftede i 1971 pladeselskab til Hi Records, som også husede Al Green, og i 1980 udgav han originalversionen af "The Only Way Is Up" på sit eget selskab, Echo Records. I 2008 blev han nomineret til en Grammy for Best Traditional R&B Vocal Performance.

Hans seneste album, "This Time For Real", blev indspillet med Billy Price i 2014 og udgivet i 2015. Price fortæller: "Det album kom til ad så mange omveje, at det ofte føltes som om, at det ville løbe ud i sandet. Så jeg er glad for, at jeg ikke står og skal fortryde, at noget burde være sket, men ikke gjorde det."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA