Keld Heick: Jeg troede, Bowie ville slå mig ned

Keld Heick: Jeg troede, Bowie ville slå mig ned

Her til morgen indløb den meget triste nyhed, at David Bowie er død af kræft, kun to dage efter udgivelsen af albummet ★, som udkom på hans 69 års fødselsdag, den 8. januar. Læs GAFFAs femstjernede anmeldelse af albummet her 

En af de mange musikere, der mødte David Bowie, var Keld Heick. Det skete i 1999, hvor Heick var studievært i DR1's program "Musikbutikken", og Bowie var aktuel med albummet "Hours". "Musikbutikken" var et program, hvor Heick både interviewede musikere og fik dem til at spille sammen med sig med Heick på sang og guitar i programmet.

Bowie havde dog via sin manager på forhånd ladet vide, at han ikke havde lyst til at spille med Heick i programmet. Alligevel spurgte Heick Bowie, om han havde lyst til at fremføre Bowie-nummeret "Seven" fra albummet "Hours" med sig, mens de indspillede programmet, fortæller Heick til BT. Det faldt i første omgang ikke i god jord.

– Da jeg spurgte ham om at spille live, så troede jeg et øjeblik, han ville slå mig ned. Hans øjne lynede. Det havde han ikke tænkt sig, men så ændrede han udtryk og sagde 'lad os gøre det', siger Keld Heick til BT.

Båndet med den særegne duet blev dog slettet efter krav fra Bowies manager, fordi Bowie af princip ikke medvirkede i den slags duetter, men Heick syntes alligevel, at det var et stort øjeblik: – Det var en fed oplevelse. Det er ærgerligt, at båndet blev slettet. Det var supergodt og en meget nærværende optræden, siger Heick og har følgende reaktion på Bowies død:

– Det er jo trist, men han har jo holdt sit privatliv meget for sig selv, siger han til BT. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA