Nyhed

Aarhus får ny scene for undergrunden

Tape slår snart dørene op for et spillested, hvor de optrædendes kvalitet og ikke størrelsen skal være trækplastret

Den musikalske undergrund her til lands har de seneste par år været i en rivende udvikling, og vejen fra ukendthed til et mindre gennembrud synes muligvis kortere end for blot 15 år siden. I Aarhus er der intet fast spillested, der har patent på koncerter med danske og internationale undergrundsbands, men ifølge folkene bag det nye spillested Tape, vil det forhåbentlig foregå hos dem i fremtiden. Den 29.-30. januar holder spillestedet åbningsfest, hvor offentligheden for første gang bydes indenfor.

Til Tapes åbningsfest spiller blandt andet den hårdtrockende duo Fossils (billedet) og Marching Church, der er Elias Rønnenfelt fra Iceages soloprojekt, ligesom der også er elektronisk musik fra Manmade Deejay at se frem til.

I Aarhus har koncertarrangørerne Flux og Raum Eins igennem en årrække været garant for at tilbyde stribevis af koncerter med både lokale og internationale kunstnere forskellige steder i byen – de var blandt andet nogle af de første til at afholde koncerter med Iceage og Liss. De to arrangørgrupper er blandt andet nogle af dem, der står bag stiftelsen af Tape. "Vi vil gerne byde ind med noget nyt, og vi synes, Aarhus mangler et sted for de nye navne, der er på vej frem." siger talsmand fra Tape, Morten Ettrup, til MetroExpress.


Adressen Mejlgade 53 vækker sandsynligvis genklang hos en del aarhusianere som det sted, der i mange år husede Musikcaféen, før denne skiftede lokaler til Godsbanen i 2012. Sidenhen har andre, blandt andre hedengangne Backstage, forsøgt at drive lokalerne som spillested uden held i mere end et par år, men det afholder ikke folkene bag Tape fra et give sig i kast med opgaven, der forhåbentlig får den velkendte baggård til atter at summe af liv, når der afvikles koncerter.

I forhold til hvilken type arrangementer, der kan forventes på den nye scene, fastslår Morten Ettrup, at genrekasserne ikke er noget, arrangørerne giver meget for: "Tape skal rumme alle musikgenrer lige fra jazz til hård rock, elektronisk musik og psykedelisk. Vi er et sted for alle genrer, så længe kvaliteten er i orden."

Udsagnet understreges også af det alsidige musikprogram, spillestedet hidtil har løftet sløret for. På spillestedets forårsprogram finder man blandt andet også koncerter med fremadstormende Yung, Get Your Gun- og Narcosatanicos-samarbejdet Døde Blomster og worldmusik i form af Maalem Omar Hayat.


Læs mere om Tape og se deres program på deres Facebook-side.

 

ANNONCE