Lyt: Liima udgiver første single og annoncerer album

Lyt: Liima udgiver første single og annoncerer album

For et lille år siden løftede Efterklang og den finske slagtøjsspiller med mere Tatu Rönkkö sløret for deres fremtidige samarbejde, der skulle bære navnet Liima. Det seneste års tid har konstellationen brugt på at turnere for at kreere og finpudse deres materiale, og nu kan bandet afsløre, at debutalbummet "ii" står til udgivelse den 18. marts i år, ligesom de to seneste Efterklang-album på det engelske selskab 4AD (Bon Iver, El Vy, Future Islands, Grimes, The National med flere). Som en lille teaser for, hvad der kan forventes, har Liima udgivet singlen "Amerika". Lyt til nummeret nederst på siden.

Liimas første udgivelse er blevet til ved hjælp af fire uger lange ophold i så forskellige steder som Finland, Berlin, Istanbul og Madeira, hvor hvert sted har påvirket lyden - ind i mellem bogstavelig talt gennem feltoptagelse og sampling på klassisk Efterklang-manér. Hvert ophold er blevet afsluttet med en livekoncert foran et lokalt publikum, hvor de nye sange er blevet præsenteret.

Den nye sang "Amerika" befinder sig umiddelbart i samme univers som Efterklang, omend Liima virker til at gå efter en mere elektronisk lyd, der på det nye nummer afspejles af den markante synthesizer i baggrunden, den dominerende bas og tydelig brug af trommemaskiner. Velkendt er dog Casper Clausens røst, der efter en lang intro bryder beatet med de markante linjer "The war makes you sick / Amerika", hvorefter lytteren troligt rejser lidt tilbage til Efterklang-dagene, selvom forskellene er tydelige.

Gruppen indleder Europaturné på EuroSonic Festival i Groningen, Holland 14. januar og kan herhjemme opleves på Spot Festival i Aarhus 29. april.

Liima består af:
Tatu Rönkkö – håndspillede beats på en MPC sampler og percussion
Mads Brauer – electronics og synthesizers
Casper Clausen – vocal og synth
Rasmus Stolberg – bas og synth

Lyt selv til Liimas single "Amerika" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA