David Bowie arbejdede på opfølger til Blackstar kort før sin død

David Bowie arbejdede på opfølger til Blackstar kort før sin død

I et interview med Rolling Stone har David Bowies mangeårige ven og producer Tony Visconti fortalt, at Bowie arbejdede på endnu et album kort før sin død i mandags. 

Bowie, der døde af kræft i søndags, 69 år gammel, ringede onsdagen før udgivelsen af "Blackstar" om fredagen til Visconti og fortalte, at han gerne ville lave et album mere. I ugerne op til havde han skrevet og indspillet fem sange og glædede sig til at vende tilbage til studiet. Ifølge Visconti havde Bowie vidst siden november, at hans kræft var uhelbredelig.

"Jeg var begejstret, og jeg tænkte, og han tænkte, at han i hvert fald ville have nogle måneder endnu. Selvfølgelig, hvis han glædede sig til at lave sit næste album, så må han have troet, at han havde nogle måneder endnu. Så slutningen må have været meget hurtig. Det er jeg ikke indviet i. Jeg ved det ikke præcist, men han må være blevet dårlig meget hurtigt efter det telefonopkald."

I interviewet fortæller Visconti også om, hvordan han fik besked om Bowies sygdom for et år siden, da han mødte op til en indspilningssession af "Blackstar" i New York. 

"Han kom lige fra en kemobehandling, og han havde ingen øjenbryn, og han havde ikke noget hår på hovedet. Han kunne på ingen måde holde det hemmeligt fra bandet, men han fortalte mig det privat, og jeg blev virkelig sønderknust, da vi sad ansigt til ansigt og talte om det."

I midten af 2015 så prognosen lysere ud, da Bowie kortvarigt var i bedring, mens de sidste indspilninger af "Blackstar" kom i hus. 

"Har var optimistisk, for han var i kemo, og det virkede. På et tidspunkt midt på året var han i bedring. Jeg var begejstret. Og han var en smule tilbageholdende. Han sagde, 'Glæd dig nu ikke for tidligt. Jeg er i bedring for nu, og så må vi se, hvordan det går.' Og han fortsatte i kemoterapi. Så jeg troede, han ville klare den. Og i november kom det pludselig tilbage. Det havde bredt sig i hele hans krop, så det kommer man sig ikke over." 

Albummet var færdigt, da Bowie i november fandt ud af, at han ikke kunne helbredes. 

Næste udgave af Rolling Stone-magasinet, der udkommer 28. januar, har David Bowie-tema, hvor flere venner og samarbejdspartnere mindes den afdøde legende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN