Ny musikvideo: Hymns From Nineveh lyser op i vintermørket

Ny musikvideo: Hymns From Nineveh lyser op i vintermørket

Romantisk vinterstemning overvinder både sjælens og vinterens mørke på den nye single, "Wonderful Winter Morning", fra Hymns From Nineveh. Du kan se musikvideoen her forneden samt finde datoer til gruppens forestående forårsturné helt i bunden. 

Sanger og sangskriver Jonas H. Petersen har i årevis ønsket sig at skrive en storladen popsalme. I "Wonderful Winter Morning", der i den grad passer til årstiden, griber Jonas det skønne i hver dag vi lever, til trods for visheden om at vi skal dø. Kulden stammer fra det skandinaviske vemod der høres i melodien, der får varmen fra en afrikansk inspireret guitar og percussion.

"Livet er et under og dagen er vidunderlig. Og det kan være så simpelt som en gåtur i sneen med en, der elsker mig. Denne her sang er i sin essens et ønske for mit liv. Det er sådan jeg gerne vil tænke," fortæller Jonas H. Petersen.

"Wonderful Winter Morning" vil være at finde på det femte album fra Hymns From Nineveh, "Sunday Music", der udkommer den 26. februar. Det bliver et album, der er mere umiddelbart og ligetil end de hidtidige album, som har været overvejende præget af komplicerede kompositioner og filosofiske begreber og koncepter.

"'Sunday Music' er sange om store følelser, om det, der rører mig. Følelsen af længsel efter kærlighed, nærvær og fællesskab er en rød glødetråd gennem sangene. Men sangene kan også ses som en fortælling om en magisk søndag, hvor tiden ophæves, årstiderne skifter frem og tilbage, og hvor man følger et menneske på en livsvandring – en livsvandring, der i høj grad spejler min egen," fortæller sanger og sangskriver Jonas H. Petersen selv om albummet.

Albummet følger op på "Visions" fra 2013, som modtog fem stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez. Han skrev blandt andet: "Visions har elementer af et fortryllende storværk, mens der dog også rækkes ud efter stjernerne i en sådan grad, at nærværet i musikken næsten kan lide under det. Men også kun næsten, for elementerne smelter smukt sammen, og H. Petersens visioner kommer fuldt ud til deres ret. En absolut opløftende oplevelse at krydre efteråret med."

Se "Wonderful Winter Morning" her: 

Hymns From Nineveh drager på turné i det danske land i april. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Du kan se koncertdatoerne her:


08.04 RYTMISK SAL, MUSIKHUSET AARHUS. 

09.04 MUSIKKENS HUS - INTIMSALEN.

12.04 MANTZIUSGÅRDEN. Birkerød. 

14.04 GODSET. Kolding. 

15.04 STUDIE 2. København S. 

16.04 DEXTER. Odense. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA