Live-session: Turquoise Sun stripper ned

Live-session: Turquoise Sun stripper ned

Turquoise Sun udgav sidste år deres selvbetitlede debut-ep og nød stor succes med deres to første singler, hvoraf den ene, "Tunnel Vision", røg direkte ind på P3 Barometerets førsteplads og holdt den i tre uger. Nu er de seks fyre ved at lade op til endnu en sommer med psykedelisk solskin med en række Live Cook Down Sessions. Du kan se den første, "When We Reach Our Goal", her forneden.

Live Cook Down Sessions bliver bandets sange strippet ned til et minimum både i instrumentering og bemanding. Originalsangen "When We Reach Our Goal" er endnu ikke blevet udgivet og bliver det måske aldrig, da cook down-udfaldet viste helt nye sider, som også gjorde indtryk på bandet selv.

Turquoise Sun spiller neo-psykedelisk rock, en genre hvor apparater og effekter ofte kan komme til at tage over og skygge for evnen til at skrive psykedelisk musik. Konceptet ved Live Cook Down Sessions er derfor at skære ind til kernen af psych-pop'en og lade de nødvendige elementer tale for sig selv.

I april sidste år udkom Turquoise Sun med deres førstesingle, "To Beat Or Not To Beat". Den fik sig blandt andet en varm modtagelse på P6 Beat, hvor vært Casper Bach Hegstrup udtalte: "De har nogle opbygninger, der er Tame Impala værdige, men jeg fik også sådan en total Air-vibe... Det lyder som den perfekte kombination. Prøv og lyt engang, ja, fantastisk!"

GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt overværede sidste år den udsvævende sekstet på RECession Festival. Han kvitterede med fire stjerner for en vellykket koncert og konkluderede: "De har med andre ord ganske mange strenge at spille på, og det skal blive spændende at følge dem fremover."

Du kan fange Turquoise Sun live i januar. Først på Huset i København den 21. januar, og dernæst er de en del af line-uppet til den nye mini-festival, der løber af stablen for første gang på Train i Aarhus den 23. januar. Den hedder Rise og vil løbende præsentere talentfulde nye artister og bands, der præger livescenen i Aarhus. Festivalen afholdes over fire aftener opdelt i forskellige genrer: rock, urban, metal og folk. Første aften 23. januar bliver i samarbejde med Enoughsaid Music, som præsenterer tre lovende lokale rockartister, som udover Turquoise Sun tæller Thunderboss og Bunker. Læs mere her.

Se "When We Reach Our Goal" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA