Den sex- og analfikserede rap-pioner Blowfly er død

Den sex- og analfikserede rap-pioner Blowfly er død

Rapperen, sangeren og sangskriveren Clarence Reid er død af leverkræft, 76 år gammel, skriver Rolling Stone.

Clarence Reid indledte karrieren som sangskriver for 60'er- og 70'er-soul- og funknavne som Betty Wright, KC and the Sunshine Band og Sam & Dave, inden han blev til den maskeklædte Blowfly, der udsendte en lang række plader med humoristiske og seksuelt explicitte tekster i et udtryk, der gik fra soul og r&b til rap, og han bliver betragtet som en af de tidligste rappere.

Blowfly udgav sit debutalbum i 1971 og nåede at udsende 26 album, blandt andre "2001: A Sex Odyssey" i 1996, opsamlingen "Analthology" samme år og "Fahrenheit 69" i 2005. En del af hans sange var omskrevne udgaver af kendte hits med nye, sex- og analfikserede tekster, blandt andre Otis Reddings "Sitting on the Dock of the Bay", som blev til "Shitting on the Dock of the Bay" og Brook Bentons "Rainy Night in Georgia", der i Blowflys mund blev til "Spermy Night in Georgia".

"Han lagde grunden for hiphoppen med 'Shake Your Ass' og 'Rap Dirty' og lærte alle, at deres pik kunne flyve," fortæller hans trommeslager Tom Bowker til Rolling Stone. Ifølge Bowker vil der senere i år udkomme et posthumt Blowfly-album med titlen "77 Rusty Trombones".

I et interview med Rolling Stone i 2004 fortæller Public Emenys rapper Chuck D om inspirationen fra Blowfly til det klassiske Public Enemy-nummer "Fight the Power", og på Twitter har blandt andre Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea skrevet mindeord. Flea medvirkede på Blowflys 1991-sang "Shake that Ass". Ifølge Whosampled.com

Jonathan Furmanski lavede i 2011 dokumentarfilmen "The Weird World of Blowfly", og Blowfly var aktiv til det sidste. Han fik aldrig et stort gennembrud, men levede dog anstændigt af indtægterne fra sine koncerter, og hans fanbase samlede i 2014 14.000 dollars for at forhindre, at hans hus røg på tvangsauktion.

Hør Blowflys "Shake that Ass":

Hør "Spermy Night in Georgia":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA