Mikael Simpson tager på næsten-soloturné

Mikael Simpson tager på næsten-soloturné

Sangeren, sangskriveren og DR P6 Beat-formiddagsværten Mikael Simpson drager i februar, marts og april ud på sin første soloturné til dato. Helt alene bliver Simpson dog ikke, idet han får selskab på scenen af sin mangeårige samarbejdspartner, keyboardspiller med mere Asger Baden, som er aktuel med debutalbummet "Zarniqa".

Simpson indledte karrieren som den ene af de to sangere og sangskrivere i indiepop-gruppen Luksus – den anden var Lise Westzynthius – som udgav en fortrinsvis engelsksproget ep i 1997 og et ditto album i 1998, inden bandet, hvis trommeslager var den senere modedesigner Henrik Vibskov, gik hver til sit. I 2002 udsendte Simpson sit første soloalbum, "Os 2 + Lidt Ro 2002", der viste en mere elektronisk orienteret side af Simpson, der nu sang på dansk.

Simpson har siden skabt yderligere fem studiealbum, senest "Overspring (Samlet)" fra januar 2014, ligesom han har spillet med Trentemøller og er en del af spoken word-gruppen Vi Sidder Bare hedder med Jørgen Leth og guitarist med mere Frithjof Toksvig.

Simpson er i øvrigt kendt for sin uvilje mod bogstavet å, der derfor aldrig indgår (eller indgaar, om man vil) i hans sangtitler.

Mikael Simpson og Jørgen Leth kan for tiden også opleves på DR P8 Jazz i progammet "Simpson & Leth". En programrække, hvor jazznovicen Mikael Simpson forsøger at forstå Jørgen Leths yndlingsperiode inde for jazzen.

Simpson kan opleves i følgende byer:

05. februar: Nygadehuset, Aabenraa

06. februar: Sønderborghus, Sønderborg

12. februar: Vershuset, Næstved

18. februar: Walthers Musikcafé, Skanderborg

20. februar: Kulisselageret, Horsens

27. marts: SmallSTARS, Vordingborg

03. marts: Kulturstationen, Vanløse

04. marts: Templet, Lyngby

09. marts: Bremen Teater, København

10. marts: Badeanstalten, Slagelse

11. marts: Dexter, Odense

12. marts: Det Bruunske Pakhus, Fredericia

13. marts: Team Teatret, Herning

18. marts: Musikkens Hus, Aalborg

19. marts: Bygningen, Vejle (kælderen)

25. marts: Gimle, Roskilde

01. april: Kammerateriet, Svendborg

02. april: Godset, Kolding

Køb billetter via GAFFA Live

Varm op med "Er du kommet for at faa noget?" fra 2004:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN