Ice Cube vil gendanne N.W.A. dette forår

Ice Cube vil gendanne N.W.A. dette forår

I april skal rapveteranen Ice Cube optræde på festivalen Coachella i Californien, og i den forbindelse vil han gendanne den ikoniske Los Angeles-hiphop-gruppe N.W.A., fortæller han til det amerikanske tv-talkshow The Talk på CBS.

– Jeg har nogle es i ærmet. Jeg kommer til at forsøge at samle alle medlemmer af N.W.A. og vil give alle en historielektion om Ice Cube og N.W.A., siger Ice Cube i programmet. Se indslaget her, hvor Ice Cube fortæller om gendannelsen syv minutter inde.

Rygterne om en genforening begyndte at cirkulere sidste sommer, da biopic-filmen "Straight Outta Compton" havde premiere. En film, som strækker sig over de ti år fra dannelsen af N.W.A i 1986 til rapperen Eazy-E's død i af aids i 1995. Filmen modtog i sidste uge en Oscar-nominering for bedste manuskript.

N.W.A. – en forkortelse af Niggaz Wit Attitudes – var banebrydende inden for den såkaldte gangsta-rap og bestod af rapperne Arabian Prince, Eazy-E, Ice Cube og MC Ren, rapperen og dj'en Dr. Dre og dj'en DJ Yella. Gruppen nåede kun at udgive to album, "Straight Outta Compton" (1988) og "Niggaz4Life" (1991), inden de gik hver til sit og indledte solokarrierer. DJ Yella lagde dog hurtigt musikkarrieren på hylden for i stedet at instruere pornofilm.

Coachella bliver traditionen tro afholdt i to identiske udgaver i weekenden 15.-17. april og igen 22.-24 april. Det er allerede blevet offentliggjort, at to andre grupper vil blive genforenet på Coachella, nemlig LCD Soundsystem og Guns N' Roses.

Se musikvideoen til "Straight Outta Compton":

 
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA