Manic Street Preachers fejrer albumklassiker i København

Manic Street Preachers fejrer albumklassiker i København

Walisiske Manic Street Preachers giver koncert i Store Vega lørdag den 23. april, hvor bandet fejrer 20 års-jubilæet for deres fjerde album "Everything Must Go". De spiller hele albummet samt et sæt med mere sjældne og kuriøse hits fra deres bagkatalog og helt nye sange.

Da "Everything Must Go" udkom i 1996, var britpop på sit højeste, og albummet blev bandets første massive kommercielle hit, solgte over en million eksemplarer i England og indbragte bandet flere Brit Awards. Med markante singler som "A Design for Life", "Everything Must Go", "Kevin Carter" og "Australia" er albummet blevet en klassiker. Flere af sangene fra albummet har været en fast del af Manic Street Preachers' shows, mens andre ikke er blevet spillet live siden 1996.

Albummet var det første, Manic Street Preachers udgav, efter deres guitarist og tekstforfatter Richey James Edwards forsvandt sporløst i 1995. Han er senere blevet erklæret formodet død.

Manic Street Preachers' seneste regulære album "Futurology" – det 12- af slagsen – udkom i 2014. I følge bandet var det et af deres mest optimistiske til dato og et udtryk for al den inspiration de får fra rejser, musik og kunst. GAFFA gav albummet fem stjerner med på vejen og følgende beskrivelse:

"Manic Street Preachers har, trods alle deres paroler og attituder, altid været et meget britisk orienteret band. Universet og stilen påFuturologyoverrasker og folder sig ud som bandets langt mest kontinentale og udadskuende album…Det er ambitiøst, varieret og med den presserende puls, der kendetegner waliserne, når de er bedst."

Manic Street Preachers
Lørdag den 23. april kl. 20
Store Vega, Enghavevej 40, 1764 Kbh. V
Billetpris: 360 kroner + gebyr
Billetsalget starter torsdag 28. januar kl. 10.00 er via vega.dk og Billetnet.

Varm op med "A Design for Life", der var første single fra albummet:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA