Video: Se Nikolaj Nørlund fremføre smuk ny sang med symfoniorkester

Video: Se Nikolaj Nørlund fremføre smuk ny sang med symfoniorkester

Sanger, sangskriver, musiker og producer Nikolaj Nørlund udgiver sit ottende dansksprogede soloalbum "Villa" den 20. februar. Nu er Nørlund klar med en musikvideo til sangen "Engel" fra det nye album. Se videoen nedenfor, hvor Nørlund er i selskab med 25 personer af symfoniorkestret Copenhagen Phil – fordelt på stryge, træ- og messingblæsere samt en janitshar.

Albummet er som noget helt nyt fra Nørlunds side – og som noget ganske usædvanligt efter danske forhold – blevet skrevet til og indspillet i samarbejde med Copenhagen Phil og dirigent Hans Ek i det gamle Radiohus på Rosenørns Allé i København.

Pianisten Adi Zukanovic samt Nørlunds faste rytmegruppe bestående af bassisten Anders Christensen og trommeslager Rasmus Valldorf var også med under indspilningerne. Til gengæld havde Nørlund fravalgt guitar for at give plads til Copenhagen Phils lyd.

Nørlund udtaler om "Villa": – Vi har bestræbt os på at finde en form og et udtryk, som kunne få min og Copenhagen Phils verdener til at smelte sammen. Det var helt afgørende for mig, at der var tale om nyskrevet materiale for, at vi kunne få integreret orkesteret med mine sange. Min ambition var at få orkesteret ind og bære musikken frem for at være et lag, som blev tilført noget i forvejen eksisterende.''

Nikolaj Nørlund indledte karrieren som sanger og sangskriver i gruppen Trains & Boats & Planes, der var aktive fra slut-firserne og frem til 1994, dannede herpå gruppen Rhonda Harris og debuterede solo i 1996 med pladen ''Navnløs'', der fortolkede en række af Michael Strunges digte. Ved siden af sit virke som musiker ejer og driver Nørlund pladeselskabet Auditorium og har også produceret plader for blandt andre Niels Skousen, Jens Unmack og Ulige Numre.

Hele albummet bliver uropført live på udgivelsesdagen 20. februar i Konservatoriets Koncertsal i København. Køb billetter her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA