Rob Flynn sætter Phil Anselmo på plads efter nazi-hilsen

Rob Flynn sætter Phil Anselmo på plads efter nazi-hilsen

Sidste weekends Dimebash-festival endte med, at Phil Anselmo efter sidste nummer på scenen gav en nazi-hilsen og råbte "White power!". Det har nu fået Machine Heads frontmand, Rob Flynn, der også spillede til koncerten, til at tage bladet fra munden og kritisere den tidligere Pantera-sanger i en hudløst ærlig videobesked. Det skriver NME. Se Rob Flynns rammende kritik her forneden.

Hændelsen fandt sted til den årlige Dimebash-begivenhed i Hollywood. I år var også Dave Grohl, Rob Trujillo og Dave Lombardo på scenen. Rob Flynn selv delte scene med Anselmo under Pantera-nummeret "A New Level". Han var dog ikke på scenen, da Anselmo sluttede af, men det gør ikke hans kritik mindre rammende.

Oprindeligt var hændelsen med Anselmo klippet fra videoklippet, men YouTube-brugeren valgte senere at uploade det i sin oprindelige form – hvad Flynn også applauderer. 

Anselmo har modsvaret den omfattende kritik, han har mødt, efter klippet vakte opmærksomhed på adskillige musiksider. Han har udtalt: "Okay, folkens, jeg indrømmer den her, men for pokker, jeg jokede, og den "interne vittighed for aftenen" var, fordi vi drak fucking hvidvin."

Det har Flynn ikke meget til overs for, og han går i rette med Anselmo, som han til sidst ender med at kalde "en stor bølle": "Jeg var der, og jeg kan faktuelt slå fast, at der ikke var spor af Chardonnay eller Pinot Grigio backstage. Faktisk den eneste ting du drak, Phil Anselmo, var Becks tyske øl. Måske det er der vittigheden stammer fra."

Flynn husker aftenens hændelser og Anselmos ry blandt venner: "Jeg var kun på scenen, da vi spillede 'A New Level', og du sieg-heilede og råbte 'power' efter det, som du altid har gjort. Og ingen konfronterer dig med det. Ingen bands konfronterer dig med det. Jeg har talt med mange folk på så mange turnéer. 'Yeah, Anselmo står deroppe og sieg-heiler og knævrer om 'hvid magt'. 'Hvorfor konfronterer du ham ikke med det?' 'Åh, fordi jeg elsker Pantera, man, og hvem har lyst til at starte et skænderi med ham?' Nemlig. Hvem har lyst til at starte et skænderi med dig? Du er en stor bølle. En stor, uhyggelig type. Men nok er nok."

Han kalder YouTube-brugeren bag klippet modig og siger: "Heldigvis besluttede du at gøre det rette. Og du lagde det op velvidende, at du ville få metal-fællesskabets vrede at føle. Kun i metal-fællesskabet bliver noget som det her så nemt visket bort. Hvis det var Chad [Kroeger] fra Nickelback, hvis det var Justin Bieber, hvis det var Tom Brady, hvis det var Lars fucking Ulrich, ville der rulle hoveder. Hold da kæft. Sikke en lorte-omgang, det ville blive, hvis Lars Ulrich skreg 'hvid magt!' fra scenen."

Rob Flynns kritik går hårdt på den måde, han mener, at racisme for nemt omgåes i musikmiljøet omkring ham. Han slutter af med en besked til dem, der har forsvaret Anselmo: "Hvis du ikke føler dig krænket over det, fuck dig. Der er ikke plads til det i metal-musik, og hvis der er plads til det i metal-musik, kan I godt regne mig ude. Farvel, Phil Anselmo. Jeg vil aldrig spille en Pantera-sang, så længe jeg lever."

Videoklippet har vakt mindre skandale på metal-musiksider, hvor man har set sig nødsaget til at lukke kommentarsporet.

Machine Head udkom med "Bloodstone & Diamonds" i 2014. Den modtog fem stjerner af GAFFAs musikanmelder Keld Rud, der skrev: "Samtidig forener bandet fornem sangskrivning med interessante arrangementsideer og en sikker fornemmelse for at bruge variationer i tempo og lydstyrke til at forstærke oplevelsen."

(Update 31. januar: Phil Anselmo har nu udsendt en offentlig undskyldning. Se den her.)

Se Robb Flynn give Phil Anselmo tørt på og give en hudløs ærlig kritik af racisme her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA