Hør: Elton John klar med ny sang

Hør: Elton John klar med ny sang

Elton John har løftet sløret for et sjælfuldt nummer, "In the Name of You", fra hans kommende 33. album, "Wonderful Crazy Night". Det skriver Rolling Stone. Hør den her forneden. 

"In the Name of You" veksler mellem honky-tonk-vers og klassiske Elton John-omkvæd, og den peaker midtvejs med en eksplosiv guitarsolo. "Wonderful Crazy Night" udkommer den 5. februar og er produceret af T Bone Burnett. På albummet samarbejder John atter med sin vante tekstforfatter Bernie Taupin, som har været med til at skrive Johns største hits. Derudover er trommeslager Nigel Olsson og guitarist Davey Johnstone med om bord for første gang i næsten et årti. 

"Jeg sagde blot, at jeg ville have, at selv de langsomste sange var optimistiske," fortæller Elton John til Rolling Stone om sit samarbejde med Taupin på albummet. "Jeg ville lave en glad plade. 'Festlig' var ordet, jeg valgte. Ikke glad, festlig. Jeg ville have, at den var festlig fra start til slut, og at selv de langsomme sange var festlige."

"Ideen og det endelige resultat faldt meget, meget godt ud," forsætter han. "Jeg var overrasket over, hvor mange uptempo sange, jeg skrev. Faktisk er der nok to, som ikke kom med på albummet, så har sat formodningen om, at jeg ikke kan skrive uptempo sange til skamme. Når jeg ser tilbage på 'Rock of the Westies', som nok er det mest uptempo album, vi har lavet, skrev jeg dem dengang, men det er lang tid siden, at jeg faktisk har lavet et band-album, der faktisk lyder som et rock'n'roll-album."

Elton John var sit albumaktuel i 2013 med "The Diving Board". GAFFAs musikanmelder Espen Strunk kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Tilbage til det basale på vellykket vis." Han noterede sig også, at tilbagevenden til det oprindelige udtryk klædte Elton John.

I juni spillede Elton John i Byparken i Vejle, hvor GAFFAs Ole Rosenstand Svidt ligeledes kvitterede med fire stjerner. Her antydede Elton John et snarligt karrierestop, men det ser ud til at være sat på standby i lyset af det nye album.  

Hør "In the Name of You" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA