Bowie skaber hitliste-historie

Bowie skaber hitliste-historie

David Bowie har matchet en rekord sat af Elvis Presley på den officielle engelske Album-hitliste. Det skriver NME.

Bowie har efterfølgende sin død den 10. januar fået hele 12 album fra sit omfattende bagkatalog inden for hitlistens Top 40. Hans sidste udspil, "Blackstar", forbliver på den engelske hitlistes førsteplads for tredje uge i træk, mens "Best of Bowie" er at finde på en tredje plads, "Nothing Has Changed" på en femteplads, "Hunky Dory" på en niendeplads, og "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" på en afrundende tiendeplads.

Elvis Presley satte rekorden for at have flere album på hitlisten samtidig, efter at han afgik ved døden i 1977. Bowie er således kun den anden i hitliste-historien til at have fem album i Top 10 efter Michael Jacksons død i 2009. Efterfølgende Jacksons død nåede seks af hans album i Top 10. 

Imens Bowies album laver hitliste-historie, er det kommet frem, at den afdøde legende har testamenteret en omfattende formue til sin familie. Han har også været rundhåndet i forhold til nuværende og tidligere ansatte i sit testamente. Hans personlige assistent, Corinne Scwab, modtager to millioner dollars, mens Marion Skene, der var barnepige for hans første barn, også er husket og modtager én million dollars.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA