Copenhagen Psych Fest klar med hovednavn – og to andre

Copenhagen Psych Fest klar med hovednavn – og to andre

Copenhagen Psych Fest 2016 finder sted den 14.-16. juli på Loppen og i Den Grå Hal på Christiania. Lineuppet begynder langsomt at tage form, hvor profilen har et noget mere internationalt fokus end tidligere. I forsøget på at sætte rammerne omkring den voksende danske-psych-scene blander arrangørerne både nye og gamle lokale og internationale artister i det, de selv kalder "et sonisk kaleidoskop af fuzz, reverb, repetitioner og multidimensionale flyveture i fremmede galakser."

Du kan allerede nu sikre dig billetter til festivalen.

Festivalen har nu tilføjet engelske Spectrum, hvis medlemmer Peter Kember og Sterling Rosco var med i det legendariske 80'er drone-spacerock-band, Spacemen 3 (i øvrigt sammen med den senere Spiritualized-hovedmand Jason Pierce). De vil sent fredag aften indtage Loppen med deres, med arrangørernes ord "hårdtslående og rystende fuzzed-out reverb-repetitioner, der for så mange år siden satte en milepæl, der for evigt forandrede forståelsen og udøvelsen af den psykedeliske rockmusik". Denne aften biver i øvrigt Spectrums eneste koncert i Skandinavien i denne omgang.

Med inspirationer fra Spacemen 3 og lige dele shoegaze og Happy Mondays-stemning og -groove gæster aarhusianske Spökraket (billedet) for første gang Copenhagen Psych Fest. Spökraket blander melodiske hooks med larmende, kaotiske lydflader, der tilsammen skaber en særlig form for spacerock.

Norske Electric Eye spiller, med arrangørernes ord, "dronende, fuzzed-out psych-rock" med inspirationer hentet i Østen. Musikken er inspireret af bands som The Black Angels, Wooden Shjips og tidlig Pink Floyd. Electric Eye spillede sidste år på Roskilde Festival og har kontrakt med det engelske pladeselskab Fuzzclub, der specialiserer sig i psykedelisk musik.

Copenhagen Psych Fests aktiviteter strækker sig ikke kun til sommer-festivalen i juli. Løbende igennem foråret vil arrangørerne have forskellige former for events, hvor musik, kunst og visuelle lyseffekter vil være i fokus. Festivalen vil derfor afvikle to koncertaftener den 3. og 4. marts på Spillestedet Stengade, hvor den præsenterer otte bands fra både den danske og den internationale psych-scene.

Derudover har festvalen i samarbejde med Drone inviteret islandske Singapore Sling og danske Skalkeskjul til at give en koncert den 5. februar. Billetter til arrangementet på Drone kan købes på billetto.dk

Du kan allerede nu sikre dig billetter til festivalen.

Det samlede lineup til Copenhagen Psych Fest 2016 er indtil videre:

Spectrum (UK)

Kaleidoscope (UK)

Damo Suzuki (D)

Fribytterdrømme

Papir

Narcosatanicos

The Telstar Sound Drone

Tales of Murder and Dust

Dean Allen Foyd (S)

Polyfeen

The Lucid Dream (UK)

Spökraket

Tross (S)

Hjortene

Monomyth (NL)

VED(S)

Electric Orange (D)

Zeroine

Earthling Society (UK)

Late Night Venture

Lejonsläktet (S)

The Vickers (I)

Læs mere på Facebook

Få en forsmag på Spectrum:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA