Smuk sang: Gå under med hudløs EXEC alias Troels Abrahamsen

Smuk sang: Gå under med hudløs EXEC alias Troels Abrahamsen

I efteråret 2015 løftede Veto-sanger Troels Abrahamsen sløret for to års arbejde med soloprojektet EXEC, som han skød i gang til CPH:DOX-festivalen med sin første live-optræden i det nye navn. Nu er han klar en ny single, "Going Under", som du kan se og høre nedenfor i form af en videooptagelse fra netop CPH:DOX. "Going Under" er en forløber for debutalbummet "The Limber Real", som udkommer 12. februar.

Modsat Abrahamsens hidtidige elektroniske projekter adskiller EXEC sig ved at være helt analogt. Musikken er blevet barberet ned til blot at fokusere på et klaver til at akkompagnere Abrahamsens vokal i forsøget på at indfange det helt rigtig soniske univers og gøre musikken så organisk som muligt. Musikken er inspireret af den nordiske salmetraditions harmonier og strukturer, men uden religiøs overbygning. Tekstnere er i stedet dybt personlige opløsningsberetninger.  

Om "Going Under" fortæller Troels Abrahamsen, at sangen er en beretning om at finde det betryggende i at vide, hvor man ender; at vi alle en dag skal gå under. Ved at erkende at man, uanset hvordan man lever, vil ende det samme sted, er der en mulighed for at blive fri for bekymringerne om at "leve rigtigt" – for en stund.

Det kommende album er indspillet med produceren Mikkel Bolding (Messy Shelters). Sammen har Abrahamsen og Bolding fundet det rette sted at indspille hver sang for indfange det helt rette soniske udtryk. Resultatet er et album, som ifølge EXECs pladeselskab Tambourhinoceros er kræs for lydnørden, og hvor udtrykket er dynamisk og diversiteten imellem numrene høj.

Troels Abrahamsen albumdebuterede i 2006 i front for Veto, som til dato har udgivet tre album og tre ep'er. Under sit eget navn har han desuden udsendt to soloalbum, og endelig har han udgivet et album under aliaset I Know That You Know.

Se EXEC synge om vores alle sammens undergang:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA