Fona er i dyb krise – har akut brug for kapital

Fona er i dyb krise – har akut brug for kapital

Den danske radio-, tv-, hi-fi-, elektronik- og pladeforhandlerkæde Fona, der i år kan fejre sin 90 års fødselsdag, er i dyb krise. Kæden har grundet heftig priskrig brug for en kapitalindsprøjtning og er på jagt efter en ny partner eller ejer, der er villig til at skyde ny kapital ind i virksomheden. Derfor har selskabet nu taget hul på en såkaldt rekonstruktion ved Sø- og Handelsretten, fortæller kædens ejer F Group i en pressemeddelelse, som bliver citeret af blandt andre Børsen.

"Den mangeårige, intense priskrig på markedet for forbrugerelektronik har påvirket Fonas resultater mere, end ledelsen havde forventet. Derfor er der behov for at få tilført ny kapital, og for at afklare mulighederne for at videreføre virksomheden, indleder selskabet nu en rekonstruktion," skriver Michael Kjær, administrerende direktør i F Group i pressemeddelelsen.
 
"Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i. Men vi går alle helhjertet ind i at finde den bedste løsning for virksomheden, for Fona er en fantastisk virksomhed," fortsætter Michael Kjær.
 
Fonas butikker bliver dog ved med at være åbne både fysisk og online, og de ansatte er sikre på at få deres lønninger. Til gengæld kan Fonas kreditorer indtil videre ikke få deres penge, ligesom F Group varsler fyringer, hvis virksomheden skal overleve.
 
Fona omsætter for knapt to milliarder kroner om året og har 750 ansatte og 56 butikker. Kæden blev etableret tilbage i 1926. I 2006 blev den norske elektronikgigant Elkjøp storaktionær ved at købe 40 procent af aktierne i F Group, oplyser Børsen.
 
Fona har haft et underskud på cirka 30 millioner om året i 2013 og 2014 – og ifølge Børsen tyder intet på, at tabet er mindre i regnskabsåret 2015.
 
 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA