Nyhed

Se svedig soulvideo fra D/troit – filmet af 16 mobiltelefoner

Kom helt tæt på den Smukfest- og Nye Toner-aktuelle danske retro-gruppe i videoen til Soul Thing

Den danske retro-soulgruppe D/troit er klar med en musikvideo til deres nye single, "Soul Thing", der stammer fra sidste års debut-ep, "Do the Right Thing". Se den intense video nedenfor.

Videoen er filmet af 16 mobiltelefoner under ledelse af instruktøren Peder Pedersen. Pedersen, som er bedst kendt for Aqua-videoen "Barbie Girl", ønskede at virkeliggøre en gammel drøm om at skyde den ultimative live-musikvideo fra publikums mange forskellige synsvinkler. Dette blev gjort 100 procent live i de vintage-orienterede Tambourine Studios i Malmö.

Peder Pedersen blev inspireret til videoen og dens forgænger, D/troits "The 45", da han så en Facebook-video af D/troits koncert til Crunchy Frogs Spot Festival 2015-afterparty på den lille svedige, tilrøgede aarhusianske rockbar Sway. Videoen var optaget helt oppe i ansigtet på bandet med en mobiltelefon, og sammen med bandets intense optræden gav videoen seeren fornemmelsen af virkelig at være der selv.


Til "The 45" monterede Peder 15 kameraer i et "flueøje-grid", hvilket gav en ganske særlig split-screen-video. Til "Soul Thing" gav Peder Pedersen imidlertid kameraerne til publikum i form af deres 16 mobiltelefoner. Hver kamerafører fik klare instrukser om at filme et specielt bandmedlem eller publikum eller endda en af korpigernes kavalergang. Bandet spillede sangen igennem tre gange, og Pedersen havde derefter 48 forskellige vinkler at vælge imellem.

D/troit er netop blev offentliggort til gratiskoncerten Nye Toner på Bremen Teater i København 20. februar med to andre fremadstormende navne, Klub 27 og Vores Allesammens. D/troit er blevet udvalgt af kurator Pernille Rosendahl, der udtaler: – Jeg har valgt D/troit, fordi jeg har hørt fra utroligt mange, at de skulle være lidt af en sensation live. Og så er jeg vild med deres lyd på ep'en, som må siges at have ramt plet i forhold til den klassiske Motown-feel. Alligevel synes jeg, de har deres eget særpræg. Så i bund og grund er det ud fra et ret egoistisk ønske om at opleve dem live".

Gruppen kan også opleves på dette års Smukfest.


I juni 2015 udgav D/troit ep'en "Do the Right Thing", og den blev velmodtaget af GAFFAs musikanmelder Espen Strunk. Han kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Velgørende injektion af klassisk soul til sommeren."

Kom helt tæt på D/troit i videoen til "Soul Thing":


ANNONCE