Lady Gaga synger nationalsang ved Super Bowl

Lady Gaga synger nationalsang ved Super Bowl

Lady Gaga performer USA's nationalmelodi "The Star-Spangled Banner" ved det amerikanske fodboldevent Super Bowl 50, som afholdes ved det californiske Levis' stadium i Santa Clara den 7. februar.

Den over hundrede år gamle amerikanske nationalsang skrevet af den amerikanske digter Francis Scott Key håndteres søndag af den eksperimenterende popsangerinde, der ud over at være kendt for ejendommelige beklædningsgenstande har krydret den internationale musikscene med hits som "Pokerface" og "Just Dance".

Lady Gagas performance af "The Star-Spangled Banner" vil ifølge The Associated Press blive suppleret af amerikansk tegnsprog udført af den amerikanske skuespiller Marlee Marlin. Hele showet vil blive vist på CBS, hvor kunstnere som Coldplay og Beyoncé også er en del af eventets musikalske indhold.

Sangerindens optræden på Super Bowl 50 – det 50. Super Bowl, deraf navnet – er blot ét af popstjernens musikalske tiltag, der kaster glans over Lady Gagas karriere i år 2016. Den 15. februar vil man ved dette års Grammys kunne opleve Lady Gaga performe en blanding af David Bowie-sange som hyldest til den nyligt afdøde legende.

I sidste måned vandt den amerikanske sangerinde en Golden Globe for rollen i "American Horror Story: Hotel." Lady Gaga er desuden nomineret til en Academy Award, også kendt som Oscar, for bedste sangskrivning til et visuelt medie sammen med sangskriveren Diane Warren i forbindelse med sangen "'Til it Happens to You", der er skrevet til dokumentarfilmen "The Hunting Ground", som omhandler voldtægt på de amerikanske universiteter.

Varm op med Lady Gagas video til "Telephone" fra 2010, i selskab med Beyoncé, der som nævnt også optræder til Super Bowl:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA