Vanessa Carlton udfolder nye toner i Danmark

Vanessa Carlton udfolder nye toner i Danmark

Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianiist Vanessa Carlton gæster Lille Vega tirsdag den 10. maj. Klaverkassen er fyldt med dugfriske toner, når Carlton indtager Danmark med det nye album "Liberman".

Forsalget til koncerten er i gang via vega.dk og billetlugen.dk 

Sangerinden er kendt for 2002-hittet "A Thousand Miles", som blev soundtrack til den amerikanske tv-serie "Gilmore Girls". "A Thousand Miles" blev nomineret til "Årets sang" ved det amerikanske Grammys, mens sangens musikvideo med Vanessa Carlton på et rullende klaver har fået over 100 millioner visninger på YouTube.

Siden hittet "A Thousand Miles" har Venessa Carlton udgivet fire album, hvoraf det sidste nye skud på stammen er "Liberman", som udkommer i Danmark den 29. april.

Albummet, som udkom i USA den 23. oktober 2015, indeholder ti popnumre, som ifølge Vega alle er gennemsyret af positivitet og ro.

Ud over at albumtitlen er taget fra en gammelt oliemaleri af Caltons bedstefar, er musikken inspireret af bøger som Joseph Campbells The Power of Myth og Aldous Huxleys The Doors of Perception. Sidstnævnte bog gav i øvrigt også Jim Morrison inspiration til at navngive sit band The Doors. 

Siden udgivelsen af albummet "Rabbits on the Run" i år 2011 er den amerikanske singer-songwriter blevet gift og har fået børn. En ny hverdag, som spejler sig i sangene på det nye album.

I år 2013 begyndte sangerinden sammen med produceren Steve Osborne at arbejde sig frem mod en ny lyd. Dette resulterede i en eksperimenterende lyd væk fra tonerne af moderne popproduktioner. Hør en af sangene fra albummet, "House of Seven Swords" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN