Annika Aakjær udgiver album med nyskabende digital booklet

Annika Aakjær udgiver album med nyskabende digital booklet

Annika Aakjær udgiver den 19. februar sit tredje album, "Lykkens Gang", opfølgeren til "Missionær" fra 2010 og "Lille Filantrop" fra 2008. Det nye album bliver udgivet med en særlig digital booklet med videoer, gifs, lydfiler og sangtekster, og det er første gang i Danmark, man kan opleve en digital booket, hvor der samtidig er video- og musiklinks. Vi har talt med Annika Aakjær om den særlige booklet:

– Vi har lavet en ret avanceret digital booklet til "Lykkens Gang", fordi jeg selv er sådan en, der bliver lidt sentimental ved tanken om, at det fysiske album er ved at dø. Det ved jeg, at jeg langtfra er alene om, og derfor lagde mit pladeselskab Sony Music og jeg hovederne i blød for at se, hvad vi kunne gøre for at lave noget helt nyt, fortæller Annika Aakjær og fortsætter:

– Jeg har altid gjort meget ud af bookletten på mine første to plader. Jeg har selv siddet og nørklet med det, og det har altid betydet meget for mig, at det var noget personligt, jeg gav videre til dem, der stod med albummet fysisk i hånden. Nu er fremtiden her så, og det giver ikke længere mening at udgive i fysisk form.  De fleste butikker, der sælger album i fysisk form er væk, og streaming er ved at få godt tag i lytterne. Derfor må man også tænke nyt, og selvom man i mange år har kunnet lave digital booklet på for eksempel iTunes, så havde jeg lyst til at udnytte, at man nu ikke behøver at forholde sig til, hvad der kan lade sig gøre fysisk, og hvad der kan lade sig gøre på de forskellige eksisterende platforme.

– Jeg har lavet videoer om de forskellige sange og om perioden, albummet er lavet i. Jeg har igen siddet og nørklet med mange af tingene selv, og det er helt vildt dejligt at kunne give dem, der virkelig er interesseret i mit univers noget helt særligt og nyt, og som slet ikke ville kunne lade sig gøre i et fysisk format.

Hvordan får man fat i bookletten?

– Man kan finde den helt gratis på min hjemmeside annikaaakjaer.dk, den kan ses fra torsdag aften, inden albummet udkommer fredag. De forskellige digitale musikplatforme er endnu ikke gearet til at trække den slags booklet endnu.

Få en forsmag på den digitale booklet – med musik – her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA