Video: Prince dedikerer sang til afdøde Vanity

Video: Prince dedikerer sang til afdøde Vanity

Prince er aktuel med sin første single-turné, Piano And Microphone solo-tour, hvor "Purple Rain"-stjernen kun er ledsaget af et enkelt klaver og en mikrofon på scenen. Under det første show i Melbourne i Australien i går tirsdag den 16. februar dedikerede Prince et par numre til den netop afdøde 80'er-sangerinde Vanity.

Denise Katrina Matthews, som gik under navnet Vanity, døde af nyresvigt i mandags, den 15. februar. Matthews havde tidligere været Princes samarbejdspartner, og sammen havde de blandt andet lavet 80'er-hittet "Nasty Girl", som Matthews optrådte med sammen med pigegruppen Vanity 6.

Tidligt under sin koncert i Melbourne sagde Prince følgende til sit publikum: "Jeg har for lidt tid siden fundet ud af, at nogen tæt på mig er gået bort, så jeg dedikerer denne sang til hende." Herefter spillede Prince "Little Red Corvette" efterfulgt af "Dirty Mind" – begge sange fra den tid, Prince og Matthews tilbragte sammen.

Foruden denne direkte dedikation til Matthews havde Prince ændret i et par numre for at ære den afdøde sangerinde. I "The Ladder" havde Prince udskiftet navnet Electra med Vanity, så sangen lød "this Prince, he had a subject named Vanity who loved him with a passion, uncontested", fortæller News Corps Australia.

I et interview med News Corps Australia inden koncerten tirsdag aften fortalte Prince om sit forhold til Matthews:

"Kan jeg fortælle en historie om Vanity? Eller skal jeg fortælle en historie om Denise? Hun og jeg elskede hinanden højt. Hun elskede mig for den artist, jeg var, jeg elskede hende for den artist, hun prøvede på at være. Vi skændtes. Hun var meget stivsindet, for hun vidste, at hun var den fineste kvinde i verden. Hun missede aldrig en chance for at fortælle det."

Se Prince ære Vanity under gårsdagens koncert – Prince dedikerer sin optræden til Vanity ved 7:40-mærket:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA