Nyhed

Den Sorte Skole offentliggør årets anden og sidste koncert i København

Dj-duoen gæster Den Grå Hal til efteråret

Den Sorte Skole gav i går den 18. februar en udsolgt koncert sammen med symfoniorkestret Copenhagen Phil i Konservatoriets Koncertsal i København (se en fotoserie fra koncerten her). Dj-duoen offentliggør nu, at de spiller deres eneste københavnske koncert resten af i år i Den Grå Hal den 29. oktober 2016.

Drengene bag Den Sorte Skole er aktuelle med deres fjerde album, "Indians & Cowboys", som fik hele fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder. Med sig på vejen fik de følgende ord:

"I stedet for at hige og søge i de samme samples som alle andre, svinger de pisken og tager på eventyr i verdensmusikken. Hjem kommer de med den hellige gral i form af bittesmå bidder af musik, som de som en slags sample-samuraier skærer i skiver, dekonstruerer og rekonstruerer til deres helt særegne udtryk."


Og netop det at være nyskabende er vigtigt for Den Sorte Skole. Duoen benytter sig kun af samples fra tidligere udgivne musikværker, og de sætter dermed deres helt egne grænser for, hvordan musik skal skabes. På det nyeste album "Indians and Cowboys" bruger duoen musiksamples fra 75 forskellige lande og fra en lang række forskellige musikgenrer, for eksempel mellemøstlig dancehall, tribalmusik og psykedelisk dub. En usædvanlig kombination, som formår at gå op i en højere enhed.

Det er derfor ikke uden grund, at den Sorte Skole har stor succes ikke kun på hjemmefronten, men også i resten af verden. Blandt andet blev albummet "Lektion III" nævnt som et af årets fem bedste album i The New Yorker i 2013.

Hvis du ikke vil gå glip af Den Sorte Skoles sidste københavnske koncert i år, som finder sted lørdag den 29. oktober, så køb dine biletter via Billetlugen.dk. Forsalget starter den 19. februar klokken 10.


ANNONCE