Beyoncés turné truet af politi-boykot

Beyoncés turné truet af politi-boykot

Beyoncé er ikke færdig med at modtage protester som følge af offentliggørelsen af sangerindens nyeste single "Formation" samt Beyoncés optræden med selv samme nummer til dette års Super Bowl. Denne gang kommer protesterne fra politiet.

I onsdags kunne GAFFA rapportere, at der i New York var arrangeret en protest imod Beyoncés kontroversielle optræden til Super Bowl. Kritikken går på, at Beyoncés danseres tøj var inspireret af den militante og socialistiske Black Panthers-bevægelse fra 1960'erne. Modsat Martin Luther Kings antivold-kampagne påtog Black Panthers sig mere voldelige metoder, især imod det amerikanske politi, som et led i at sikre sig bedre borgerrettigheder for den afroamerikanske befolkning.

Selvom det er mere end 30 år siden, at Black Panthers-bevægelsen gik i opbrud, opfordrer politichefen i Miami sine medarbejdere til at boykotte Beyoncés første koncert på sangerindens aktuelle verdensturné på baggrund af denne Super Bowl-optræden. Den udsolgte koncert finder sted den 27. april i Miami, Florida.

Politichefen, Javier Ortiz har udtalt til Miami Times, at han mener, at Beyoncés Super Bowl-optræden delte "amerikanerne, idet den promoverede Black Panthers-bevægelsen, og hendes antipoliti-budskab viste, at hun ikke støtter håndhævelsen af loven."

Beyoncés Super Bowl-optræden, som Ortiz dog ikke havde set "i respekt for vores erhverv", var dog ikke den eneste Beyoncé-handling ,Ortiz mente var forrykt. Beyoncés musikvideo "Formation", som han dog havde set, faldt heller ikke i Ortiz' smag.

Specielt scenen, hvor man ser en lille dreng i en sort hoodie danse foran en flok af politibetjente iklædt oprørsudstyr, var for meget for Ortiz. Scenen er en reference til organisationen Black Lives Matters med mantraet "Hands Up, Don't Shoot" – et mantra, der blev skabt, efter en hvid politibetjent skød den afroamerikanske dreng Michael Brown i Ferguson, Missouri i august 2014. Det siges, at Brown med hænderne i vejret råbte "don't shoot", inden han blev beskudt af en hvid politibetjent. Dette er dog ikke blevet bevist.

Ortiz opfordrer Beyoncé til at læse justitsministeriets rapport omhandlende netop, hvad der skete den dag i Ferguson, da Brown blev skudt og slutter af med ordene: "ordene 'hænderne op, skyd ikke' var bygget på en løgn."

Ortiz har opfordret alle andre politiafdelinger landet over til at tage del i denne boykot af Beyoncés "Formation World Tour". Beyoncé har endnu ikke kommenteret sagen.

Se den omtalte "Formation" musikvideo her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA