Cover: Marilyn Manson hylder Bowie på Cat People

Cover: Marilyn Manson hylder Bowie på Cat People

Den amerikanske country-rocker Shooter Jennings, søn af legenden Waylon Jennings, har lavet en hyldest til sin musikalske inspiration, David Bowie. Det skriver Rolling Stone. Du kan høre hans cover af Bowies "Cat People" med Marilyn Manson på gæstevokal her forneden. 

De sidste par måneder har været hårde for Shooter Jennings. I sommer afgik hans manager og bedste ven Jon Hensley pludseligt ved døden, og da Jennings endelig følte sig oven på i januar, døde Bowie. Shooter Jennings fortæller, hvordan han sad og spillede Bowies cover af "Across the Universe" fra albummet "Young Americans", da han modtog nyheden om legendens død.

"Jeg gik i seng og vågnede den næste morgen, og det første jeg tænkte var, 'Åh gud, Bowie er død.' ... Jeg græd som et lille barn," fortæller han. "Men jeg er glad for, at jeg har lavet en Bowie-sang."

Han har navngivet sit nye pladeselskab, Black Country Music, efter Bowies "The Man Who Sold the World", og udgiver den 26. februar sit seneste album "Countach (For Giorgio)" på vinyl. Albummet hylder både Bowie og den elektroniske-musik-pioner Giorgio Moroder. 

På albummet er coveret af "Cat People". Shooter Jennings inviterede Marilyn Manson til fest på en bar, og her delte de to herrer deres minder om Bowie. Jennings spurgte Manson om han kendte nummeret, og Manson svarede, at det var en sang, han altid varmede op med, før han gik på scenen. 

"En nat tog jeg over til ham [Manson] ved tre-tiden, og jeg havde alt mit optagelsesgrej med," fortæller Shooter Jennings om indspilningen. Vokalen blev indspillet i første forsøg. "Det fede ved Manson er, at alle mennesker, jeg har arbejdet med, der er sangere, altid overanalyserer deres optræden og vil gøre det om og bruge noget fra et andet forsøg. Han er ingen af delene," siger Jennings. "Hans hus er lidt som en hule og ligner et bordel, og det er hans stemme giver ekko gennem hele huset. Det var meget intenst."

Det dystre track var oprindeligt at finde på soundtracket til filmen "Cat People" fra 1982. 

Marilyn Manson vendte tilbage i storform sidste år med albummet "The Pale Emperor". GAFFA kvitterede med fem stjerner og skrev: "På karrierens tiende udspil står den tidligere selvproklamerede God of Fuck stærkere, end han har gjort i et årti, ja, han er næsten blevet menneskelig – og bedre for det."

Hør "Cat People" via Soundcloud her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA