Shaka Loveless på forårsturné

Shaka Loveless på forårsturné

Shaka Loveless drager i næste måned på turné til ni danske byer med tre populære album i bagagen. Med sig tager han Jonas Rendbo som opvarmning.

Siden sin solodebut i 2012 er Shaka Loveless – med en fortid i grupperne Are We Brothers? og Gypsies – blevet streamet mere end 35 millioner gange. Hans to tidligere første album "Shaka Loveless" (2012) og "Det Vi Sku Miste" (2014) har givet ham adskillige priser, blandt andet en Danish Music Award i 2013 for årets danske mandlige kunstner. Samtidig har albummene givet Loveless nogle af de sidste års største danske hits i form af "Tomgang", "Ikke Mere Tid" (begge fra debuten), "Dengang Du Græd" og "2 Mod Verden" (begge fra toeren).

I 2015 udgav Shaka Loveless sit tredje album "Til Vi Ligger", som bød på flere samarbejder med store navne, og numre som "Ud Af Mørket" med Medina og "I Nat Er Vi Ladt" med Simon Kvamm dominerede både radio- og streaminghitlister i 2015.

Shaka Loveless siger selv: "Jeg elsker mødet med publikum. Når man spiller live, er det kontant afregning ved kasse 1. Der er ingen steder at gemme sig, og derfor bliver interaktionen med publikum så utrolig vigtig. Det handler ikke om, hvor mange der er. Det handler om, hvor godt vi har det sammen. Jeg glæder mig til at komme ud med mit band, jeg synes, de er noget af det absolut bedste, man kan finde i Danmark. Vi er gamle venner, og det tror jeg virkelig man kan mærke, når vi står på scenen sammen – it's love!"

Jonas Rendbo er opvarmning
Med som opvarmning tager Shaka Loveless en anden god gammel ven. Jonas Rendbo og Shaka Loveless har kendt hinanden i mange år. Dengang Shaka var en del af Gypsies, turnerede de sammen som backingmusikere for Outlandish. Nu har Jonas Rendbo fået endnu en chance for tage på landevejen med Shaka Loveless og en del af medlemmerne fra Gypsies, da han er inviteret med som opvarmning på denne forårsturné.

Jonas Rendbo har udgivet tre album i eget navn, og det seneste, "Først Til Sidst" fra 2015 er den første dansksprogede udgivelse fra ham. Albummet fik tre indstillinger til GAFFA-Prisen og fire nomineringer til Scandinavian Soul Music Awards.

I efteråret var Shaka Loveless også på turné. GAFFA anmeldte turnéstarten på Skråen i Aalborg, hvor anmelder Jeppe Søndergaard uddelte tre stjerner og blandt andet skrev følgende:

"Et velspillende band og Shaka Loveless synes dog både at fungere og have det bedst i arven fra det nu hedengange Gypsies (et projekt, flere i backingbandet også var en del af), nemlig i de reggae- og dancehall-orienterede arrangementer. Her synes de optrædende i sync, og det giver en helt anden troværdighed. De storladne og poppede four-chord-songs er knap så spændende." Læs hele anmeldelsen her.

Turnéen ser ud som følger:

To. 3. mar.   Sønderborg, Sønderborghus
Fr. 4. mar.    Silkeborg, Kedelhuset
Lø. 5. mar.   Rønne, Musikhuzet Bornholm
To. 10. mar.  København, DR Koncerthuset, Koncertsalen (få billetter)
Fr. 11. mar.  Skanderborg, Kulturhuset Skanderborg
Lø. 12. mar.  Rødovre, Viften To.
17. mar.  Kolding, Godset
Fr. 18. mar.  Greve, Portalen
Lø. 19. mar.  Holbæk, Elværket

Find billetter via GAFFA Live

Varm op med "I Nat Er Vi Ladt" med Simon Kvamm:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN