Kevin Parker fra Tame Impala: Her er mine tre største inspirationskilder

Kevin Parker fra Tame Impala: Her er mine tre største inspirationskilder

Da Roskilde Festival-aktuelle Tame Impala gæstede København tidligere på måneden, fangede GAFFA frontmanden Kevin Parker før koncerten for at blive klogere på, hvem hans musikalske inspirationskilder er. Og selvfølgelig for at høre, hvad han synes om Rihannas cover af "New Person, Same Old Mistakes". Læs her, hvad han svarede.

Hvad mener du om Rihannas cover af "New Person, Same Old Mistakes"?

– Først kunne jeg slet ikke tro, at hun virkelig havde lavet et cover af et af mine numre. Det er længe siden, jeg har følt, at så god en mulighed er kommet vores vej. Sidste gang jeg havde det sådan, var nok, da vi blev signede. Men at en sangerinde med så stor indflydelse vil arbejde med vores musik, det er stort.

Hvornår hørte du første gang om det?

– Ikke længe før det kom ud. Jeg fik at vide, at hun ville lave noget med sangen, men jeg vidste ikke hvad. Jeg gik ud fra, at hun nok ville sample nummeret eller måske lave en anden udgave. Jeg havde ikke regnet med, at hun ville lave et cover. Men det er et stort kompliment.

Hvem er dine tre største musikalske inspirationer og hvorfor?

Serge Gainsbourg

– Han er fuldstændig ren i sin kunst og integritet og i sin evne til at udvikle sig. Men samtidig har han sin egen personlighed printet i musikken.

Max Martin

– Han er et geni, når det kommer til at skrive popsange.

Dr. Dre

– Hmm, hvem skal jeg mere vælge? Jeg vil gerne finde en stor producer. Måske Dr. Dre. Jeg vil ikke sige, at han er en livslang inspiration for mig. Men han ér en stor producer, og han bliver ved med at lave fantastiske rytmer.

Nævn tre psykedeliske musikere eller bands, du er inspireret af.

The Doors

– Dem har jeg altid elsket. Det er altid lykkes The Doors at få mig til at føle mig høj, selvom jeg ikke har taget stoffer.

The Flaming Lips

– De får mig altid til at føle, at jeg har taget stoffer, selvom jeg ikke har. Hov, jeg fornemmer et mønster her. Men det er da en god måde at tænke sådan, ikke?


Neu!

De tyske krautrock-musikere (tidligere medlemmer af Kraftwerk, red.) laver noget på én gang fuldstændig hypnotisk og organisk musik. Fantastisk transcendental musik. Og nårh ja, så føler jeg mig høj, når jeg lytter til det.

Hvad er din mening omkring den psykedeliske retro-rockbølge, der har kørt nogle år med dig som en af de prominente figurer?

– Hvis der er tale om en bølge, og vi er en dråbe i denne bølge, ved jeg ikke, hvem de andre dråber er. For mit vedkommende har psykedelisk musik altid været her, lige så længe nogen fandt på ordet "psykedelisk". For eksempel lavede The Flaming Lips en masse fantastisk psykedelisk musik i 90'erne. Måske er det i virkeligheden journalisterne, der gerne vil bruge udtrykket "en psykedelisk bølge", for "bølge" er et spændende ord. Det er et udtryk for, at der sker noget.

Hvilket nummer af jeres egne kan du bedst lide at spille live for tiden?

– Det må nok være "The Less I Know The Better", selvom den er virkelig svær at synge live. Jeg skal koncentrere mig. Når jeg indspiller sangene, tænker jeg aldrig på, hvor svære de er at spille live. Jeg synger bare i mit studie for fuld udblæsning, men det er svært at styre falsetten, når man giver koncert. Det er en udfordring. Så jeg kan ikke drikke mig for fuld inden koncerterne mere. Det plejede jeg at være.

Læs et længere interview om blandt andet Kevin Parkers inspiration fra popmusikken i GAFFAs artikelsektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA