80’er-fænomenet Blancmange giver koncert i Danmark

80’er-fænomenet Blancmange giver koncert i Danmark

Der er dømt rendyrket 80'er-synthpop, når Blancmange giver koncert i DR Koncerthuset den 9. april.

Gruppen slog igennem i starten af firserne som en del af den britiske new wave- og new romantics-bølge – en bølge, store grupper og kunstnere så som Gary Numan, Soft Cell, Visage, Human League, Eurythmitics og Depeche Mode også var en del af.

Der gik dog ikke længe efter gruppens dannelse, før den gik i opløsning i 1987. I 2011 besluttede bandet sig for at lade sig gendanne og har siden da udsendt to album – det tredje "Commuter 23" kommer til marts.

Modsat mange andre store 80'er-navne er den britiske humor et vigtigt element i Blancmanges musik, som blandt andet skinner igennem på megahittet "Living on the Ceiling", som kombinerer surrealisme med mellemøstlige temaer til lyden af 80'er-new wave-synth.

Inden koncerten i DR Koncerthuset vil det være muligt for fans med VIP-billetter at deltage i Meet & Greet med Blancemange, hvor man blandt andet kan få taget billeder med Blancemange-forsangeren Niel Artuher eller få signeret en Blancemange-vinyl. Desuden vil den danske dj Ras Bolding sørge for at få gang i 80'er-festen både før og efter koncerten med de største new wave-hits.

Køb billetter – både VIP og almindelige – via DR Koncerthuset. Billetsalget starter onsdag den 24. februar klokken 10.

Lyt til 80'er-hittet "Living on the Ceiling" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA