Kashmirs Asger Techau sparker solokarriere i gang – hør single

Kashmirs Asger Techau sparker solokarriere i gang – hør single

"Phonetics" er navnet på Kashmir-trommeslager Asger Techaus kommende solo-debutalbum, hvor førstesinglen fra pladen har det luftige navn "Breathe" og dropper i næste måned, den 4. marts.

Singlen kan allerede høres nu.

"Breathe" er åbningsnummeret fra Techaus kommende plade og sætter en langsom, men vital stemning for albummet og er ifølge en pressemeddelelse "noget så simpelt og livsbekræftende som en kærlighedserklæring".

Techau beskriver selv nummeret som: "den fredfyldte følelse, kærligheden til et andet menneske kan medføre, følelsen af at man bliver et bedre menneske og kan løfte sig op over sit liv og trække vejret frit og dybt", hvilket umiddelbart lyder mediterende.

Dog fortsætter musikeren: "Men sangen rummer også den skrøbelighed, kærligheden altid indebærer – nemlig frygten for, at det hele ophører, at man mister fodfæstet og hele sit livsfundament".

Selve pladen indeholder klare associationer til Kashmir, men samtidig også til inspirationskilderne Ryan Adams, Beck og Elliott Smith og bringer lytteren enkel og solid instrumentering, samt "smukke og til tider grandiose melodilinjer og temaer".

Techaus soloplade er blevet til i samarbejde med den amerikanske producer Mario McNulty, som sangeren blev venner med under indspilningen af Kashmir-albummet "No Balance Place" fra 2005, og som til Techaus glæde var "beæret over min forespørgsel" om at producere albummet.

"Phonetics" bliver udgivet senere på foråret, efter førstesinglen "Breathe", og rammer butikshylderne den 15. april.

Ugen efter, den 23. april, præsenterer Asger Techau resultatet af solo-projektet, når han optræder live med pladen på Ideal Bar i Vega. Til koncerten bliver sangeren assisteret af trommeslager Jesper Lind (Tim Christensen m.fl.), bassist Mads Tunebjerg (Kashmir m.fl.), guitarister Kasper Kaae (CODY) og Claus Arvad (The White Album), samt jazzpianisten Allin Bang på både klaver og synth.

Kashmir har holdt pause siden 2014, og sanger og sangskriver Kasper Eistrup arbejder for tiden på fuld tid som billedkunstner.

Billetsalget til release-koncerten begynder i dag kl. 10.00 på Billetnet. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA