Video: Se Klumben på vild bytur

Video: Se Klumben på vild bytur

I dag kan du fejre fredagen med Klumbens spritnye single "SOS – Smøger og Sprut". Efter to års stilhed på udgivelsesfronten vender dancehall-rapperen tilbage med det første udspil fra sit kommende album. Singlen "SOS" afspejler Klumbens karakteristiske dancehall-lyd, som er inspireret af firsernes Jamicatoner. En selverkendende single, som tager udgangspunkt i Klumbens eget liv. For hvordan opstod ideen til singlen? GAFFA har snakket med Klumben om sangen "SOS- Smøger og Sprut".

Hvad kan man forvente af dig i fremtiden?  

– Der er en plade på vej engang. Her er singlen det første til den. Udgivelsen er ikke planlagt endnu. Derudover har jeg nogle koncerter med Raske Penge og en festivaltour.

Det er to år siden, at du har udgivet noget, hvordan er det at være tilbage igen?

– Det er rigtig fedt. Jeg har udgivet features for nogle andre artister, eksempelvis sangen "Røgsignaler" af Camilo & Grande. Men det her er min første soloudgivelse siden dengang. Så det er fedt.

Hvad har du ellers lavet i pausen?                                                         

– Jeg har lavet en masse musik og spillet en masse koncerter sammen med Raske Penge. Så har jeg været ude og rejse og har holdt fri.

Hvad er singlen "SOS" inspireret af?

– Singlens lyd er inspireret meget af den første plade, jeg udgav. Den har samme lyd, hvilket jeg godt kan lide. Der er gået så lang tid mellem udgivelserne. Derfor synes jeg, at det vil være underligt at komme tilbage efter så lang tid og lyde helt anderledes. Den er meget inspireret af den gamle lyd, som jeg godt kan lide, sådan en firseragtig reggaelyd.  

– Singlen hedder "Smøger og Sprut" eller "SOS". Det blev jeg inspireret af, at jeg stod og havde fået succes, tjent penge og spillet rigtig mange steder. Lige pludselig var det som om, at det hele endte i hat og briller og fest og farver hele tiden. På en eller anden måde var det meget fedt at kigge lidt indad. For hvis man ikke passer på, kan det hurtigt blive for meget. Det er også derfor, at sangen hedder SOS. Det er ikke, fordi jeg ikke kan lide at fyre den af og have det vildt. Men sange var en god måde at få skrevet de ting, man gik og følte inde i hovedet ned.

Hvad var det for nogle ting, du følte?  

– Det er bare sådan noget med at komme til drikke for meget og ryge for meget. Jeg har jo ikke sådan en ni til fire-hverdag. Så hvis jeg havde lyst til en tirsdag at tage i byen med mine venner og først komme hjem klokken 7 om morgenen, så havde jeg bare gjort det. Det er også det, sangen handler om, at det hurtigt kan blive fest og farver det hele.

I videoen er der nogle voldsscener. Hvorfor er de med?

– Det var mere, fordi det skulle se vildt ud i videoen. Ellers vil det bare blive kedeligt, hvis det kun var mig, der drak hele tiden.

Hvad er videoen inspireret af?

– Den er inspireret af en gammel video, der hedder "Smack My Bitch Up" Filmen udspringer også af en bytur, som ender fuldstændig galt. Den er filmet point of view fra personens egen synsvinkel. Jeg har altid syntes, at den var herrefed den video. Derudover synes jeg, at mange af de musikvideoer, der kommer ud, er folk, der bare står foran kameraet. Det synes jeg er kedeligt. Det var både, fordi det var herresjovt, og fordi jeg det var spændende at kigge på.

– Hele det der voldelige element er ikke noget, der sker. Men hvis man er fuld, kan man godt nogle gange tænke, at man er for fed, og når du vågner efterfølgende, kan du godt have det sådan lidt fuck hvad-skete-der-i-går-artigt. Jeg slås ikke på mine byture. Det er mere en dramatisering af det.

Hør Klumbens single SOS – Smøger og sprut her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA