Metallica nyder stadig stor succes med Black Album

Metallica nyder stadig stor succes med Black Album

Metallica behøver ikke svede over, hvorvidt de får råd til at gå på pension - skulle James Hetfield pludselig skifte mening - hvis de ikke bliver færdige med deres kommende album. Deres klassiske selvbetitlede album, også kaldet "Black Album", fra 1991 sælger nemlig stadig utrolig godt og tegner sig som det bedst sælgende album de sidste 25 år. Det skriver Metal Injection. 

For to år siden nåede Metallica en milepæl, da "Black Album" rundede 16 millioner solgte eksemplarer. På det tidspunkt blev der langet 2000 eksemplarer af albummet over disken om ugen. Metal Injection har kigget på de nuværende salgstal og konkluderer, at de næsten er tre-doblede.

I den forgangne uge har det 26 år gamle album solgt mere end nyudgivelser fra Five Finger Death Punch, Ghost, Slipknot og Iron Maiden. Metal Injection har gennemgået salgstallene for "Black Album", og det har den seneste måned solgt i gennemsnit 5250 eksemplarer om ugen.

Man kan spekulere i flere årsager til stigningen i albumsalg. Metallica fik meget opmærksomhed for deres koncertoptræden inden Super Bowl, men også streaming og digitale downloads bør tages i betragtning.

I december 2014 ændrede Billboard metoderne for, hvordan man gjorde rede for, hvor mange enheder solgt, ikke kun som fysisk salg, men også stream og individuelle sang-downloads. 10 sange eller 1500 streams af sange svarer i denne betragtning til ét album solgt. Det kunne derfor tyde på, at mange for tiden lytter til "Black Album".

Det burde også glæde tidligere bassist Jason Newsted, som roligt kan læne sig tilbage og vente på royalty-checken i posten.

Metallica er årets officielle ambassadører for Record Store Day – initiativet, der hylder de uafhængige pladebutikker med specielle fysiske udgivelser, og som finder sted hvert år i april – i år den 16. april. Her genudgiver bandet deres to første album "Kill 'Em All" (1983) og "Ride the Lightning" (1984) dagen før Record Store Day, den 15. april. Albummene er remastererede og spækket med forskellige former for ekstramateriale. De udkommer på cd, vinyl og som bokssæt. Læs mere her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN