De bliver store i 2016: Yung på vej med album – hør single

De bliver store i 2016: Yung på vej med album – hør single

Yung er på vej med deres første fuldlængde-album "A Youthful Dream", som udkommer på amerikanske Fat Possum Records (The Black Keys, Fat White Family, Modest Mouse med flere) den 10. juni i år. Aarhus-lokale Mikkel Silkjær Holm er bandets frontmand, og sammen med Frederik Nybo Veile, Tobias Guldborg Tarp og Emil Zetchsen udgør han gruppen Yung.

Yung er tidligere blevet rost for sin internationale lyd. Det er derfor heller ikke tilfældigt, at en række indflydelsesrige medier såsom NME, The Guardian, Stereogum og The Fader alle har givet gruppen rosende ord med på vejen og spået dem et gennembrud i år. Det samme har GAFFA i artiklen "De bliver store i 2016".

Yungs musik giver associationer til 90'ernes grunge-musik, samtidigt med at lyden formår at nå nutidige højder. Teksterne omhandler frontmanden Holms' eget liv og den usikkerhed, der hersker i en ung mand på vej mod at blive voksen. Samlet bliver dette til en musikalsk formidling af garagerockens og punkens dyder blandet med charme og hjerteblod.  

Holm har siden sine teenageår indspillet musik. Det at spille musik var ikke en uvant foretagende for Holm – allerede som fireårig satte den unge Holms far ham bag et trommesæt. Holm kommer fra et musikalsk hjem, hvor faren Per Silkjær er musiker og i dag er trommeslager i duoen Fossils. Den unge musiker havde derfor oprindeligt afvist tanken om selv at blive musiker for ikke at gå i sine fars fodspor.

Heldigvis blev dette blot ved tanken, og siden teenageårene har Holm indspillet sin musik. Modsat flere af Yungs tidligere udgivelser, hvor den ikke fik for lidt af buzzsaw-riffs, er der på "A Youthful Dream"-albummet fokuseret på en bredere lyd-palet, der blandt andet inkluderer fyldige melodier, klaverspil og endda trompetspil.

Lyt til singlen "Pills" fra Yungs nye album, som udkommer den 10. juni i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA