Sam Smith forsvarer omstridt Oscar-udtalelse

Sam Smith forsvarer omstridt Oscar-udtalelse

Sam Smith vandt natten til mandag den 29. februar dansk tid en Oscarstatuette for Best Original Song med nummeret "Writing's on the Wall". I sin takketale dedikerede han statuetten til LGBT (lesbiske, bøsser, biseksuelle, transseksuelle)-grupper verden over med følgende ord:

"Jeg læste en artikel, der sagde, at ingen åbenlyst homoseksuel mænd nogensinde har vundet en Oscar, og hvis dette er tilfældet, vil jeg gerne dedikere denne til LGBT-grupper rundt omkring i verden."

Smith havde desværre ikke læst nok op på lektien, da Smith langtfra er den første homoseksuelle person, der vinder en Oscar-statuette. Både homoseksuelle skuespillere, manuskriptforfattere, instruktører og musikere, blandt andre Elton John, har tidligere vundet den gyldne statuette.

Smiths fejlagtige udtalelse skabte stort postyr på de sociale medier. Senere på Twitter svarede Smith tilbage på kritikken med følgende udtalelse:

Den homoseksuelle manuskriptforfatter Dustin Lance Black, som i 2009 vandt en Oscar for sit arbejde i forbindelse med filmen "Milk", var heller ikke helt enig med Smiths udtalelse. Black, som er forlovet med udspringeren Tom Daley, skrev følgende på Twitter:

Senere skrev Black, at denne udtalelse selvfølgelig var ment som en joke. Smith undskyldte over for Black med følgende opdatering:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN