Se ny Manic Street Preachers-dokumentar i Danmark

Se ny Manic Street Preachers-dokumentar i Danmark

Som opvarmning til Manic Street Preachers' 20 års jubilæumskoncert for "Everything Must Go" i Store Vega 23. april viser Cinemateket i København en ny dokumentarfilm om bandet fredag den 11. marts. Dokumentaren "No Manifesto: A Film About Manic Street Preachers" fortæller historien om bandet i medgang og modgang.

Filmen rummer bandets åbenbaring ved at se The Clash optræde på tv i 70'erne. Den fortæller om de traumer, gruppen oplevede, efter at bandmedlemmet Richey James Edwards sporløst forsvandt i 1995 og siden blev erklæret formodet død. En skildring af bandets udfordringer med sladderpressen, såvel som bandets musikalske højdepunkter i form af koncerten i Cuba samt mødet med de canadiske Rush.

Walisiske Manic Street Preachers grovhittede i 1990'erne med numre som "Motorcycle Emptiness" (1992), "A Design for Life" (1996) og "If You Tolerate This Your Children Will Be Next" (1998). En 90'er-rockgruppe, der i en musikalsk blender formåede at skabe en egen profil med deres blanding af britpop, glam og punk og fortsatte med at holde fanen højt ind i det nye årtusinde. 

Men Manic Street Preachers havde andre alvorligere ambitioner end rock'n'roll livets glamour. Rockdrengene blev skabt med den ambition at komme på hitlisterne med politiske slagsange. En ambition, der stod i kontrast til den britiske musikscene, der var præget af britpop-festhoveder, indadvendte shoegazers og acid house-trips. I 1998 toppede bandet kommercielt med albummet "This Is My Truth Tell Me Yours", som resutlerede i en førsteplads på den britiske albumliste.

Køb billetter via Cinemateket.dk

Inden dokumentarens premiere kan du varme op med sangen "Motorcycle Emptiness" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN