Aarhus tager den tilbage med rapfestival

Aarhus tager den tilbage med rapfestival

Den 21.-22. april slår Atlas i Aarhus dørene op for den femte Roam The Streets-minifestival Aarhus Tager Den Tilbage. En festival, der har fokus på Aarhus' rap- og hiphop-miljø. Til festivalen kan man møde et hav af aarhusianske rapkunstnere. Rapkoncerter, hvis numre bidrager til en samlet vinyludgivelse i forbindelse med festivalen, som udkommer den 21. april. Programmet for festivalen ser således ud: 

Torsdag den 21. april
​HansSolo m. gæster
Athletic Progression
Hahn Solo & Perzon
Nicolai Hartmann

Fredag den 22. april
Liud, NicholaiEn, marki snøre & DJ FMD
Eye 'N Eye
WhoGotDrumz
Thor Kvisgaard & A.V.L.

HansSolo

HansSOLO er en 18-årig aarhusiansk producer og medlem af det amerikanske hiphop-crew Pro Era. Trods sin unge alder har han allerede leveret beats til et hav af internationale rappere, herunder Joey Bada$$, CJ Fly, Dessy Hinds, The Voyagers, Sincere og Flo Kennedy. Derudover har han også leveret lydsiden til den danske rapper Eriks kommende album "No Boundaries". Men han fungerer også for sig selv instrumentalt, hvor for eksempel nummeret "Abundance" er afspillet næsten 150.000 gange på Soundcloud.

Athletic Progression

Med instrumentalgruppen Athletic Progression omfavner fire unge aarhusianere jazzens sjæl og rytmen i hiphop. Bandet består af Jonas (klaver), Jonathan (trommer), Justo (bas) og Ole (guitar). Athletic Progression blander elementer fra soul/jazz og hiphop og skaber en lyd, der har mange facetter. Drengene henter inspiration i halvfemsernes neo soul og i den amerikanske producer J Dilla.

Hahn Solo & Perzon

Hahn Solo er en 26 årig rapper fra Esbjerg, men bosat i Aarhus siden 2010. Sammen med hans faste producer Perzon har de efter flere års samarbejde fundet deres plads i hiphoppen. Produktionerne er i en samplebaseret boom-bap-lyd med en moderne vinkling. Tekstmæssigt bevæger rapperen sig i et dominerende punchlineinspireret territorium, men sammenblander ofte dette med dybere og mere personlige aspekter af oplevelser inden for miljøet såvel som i det private liv. Nøgleordene for tekster og produktioner er, at det hele er råt for usødet. Det er det kompromisløse udtryk, der er målet.

Nicolai Hartmann

Nicolai Hartmann er en sample-baseret beatmaker, hvis udtryk i høj grad er præget af beskidt lyd og organiske trommeprogrammeringer. I de senere år har han dog bevæget sig over i nye retninger og har i dag produceret Spoken Word-gruppen De Skjultes debutudspil og arbejder pt. på et konceptuelt instrumental-album med afsæt i abstrakt hiphop og triphop. Nicolai Hartmann er aktiv i den aarhusianske undergrund med flere forskellige projekter i støbeskeen, som man inden for den nærmeste fremtid vil blive præsenteret for.

Liud, NicholaiEn, marki snøre & DJ FMD

Tre generationer af aarhusiansk hiphop mødes, når Liud, NicholaiEn, marki snøre og DJ FMD flipper deres stil over en produktion fra Aske. Liud, der består af de to rappere Mads og Simon, er et af de nyeste skud på stammen i det aarhusianske hiphopmiljø og har fået en del opmærksomhed med deres debutudgivelse "Langt Ude", der kom i efteråret 2015. NicholaiEn har tidligere rappet under navnet K-Liir og er efter en pause nu tilbage på scenen og arbejder på to ep'er.

marki snøre spiller i gruppen Contra Auguste, sit nummer på Echo Outs "Spytbakken 6" og gennem gæsteoptrædener hos blandt andre Manus Nigra. DJ FMD er en mindre legende inden for hiphop i Aarhus. Han har både deltaget i DM i Rap og DM i Mix og leveret cuts og beats gennem flere årtier. I øjeblikket arbejder han blandt andet på en ep med rapperen Particle Man. Aske er nok det mest ubeskrevne blad i konstellationen. Han leverer en stil, der har rødder i '90'ernes boombap hiphop og navne som Da Beatminerz og Lord Finesse.

Eye 'N Eye

Eye 'N Eye er det nye alias for den lokale Aarhus-rapper Victor Nyland. Inspireret af rappere som Talib Kweli begyndte han som 13-årig at rappe med målet at gøre det til sin udtryksform. For fire år siden begyndte den nu 21-årige MC en sjælesøgen for at finde sig selv i musikken. Eye 'N Eye er resultatet af denne søgen – en mikstur af sjælful, catchy, seriøs og underholdende hiphop fortalt med historier fra egne personlige oplevelser.

WhoGotDrumz

Beatmakeren WhoGotDrumz har sit afsæt i den sample-baserede instrumentale hiphop med forbilleder som Madlib, DJ Shadow og J. Dilla, men samtidig en stor kærlighed for den klassiske støvede boom-bap. Det musikalske udtryk er en umiddelbar og udogmatisk leg med samples – med respekt for både inspirationskilder og samplemateriale.

Thor Kvisgaard & A.V.L.

Thor Kvisgaard er en lo-fi/boombap producer fra Skanderborg. Thor er mest aktiv på sin Soundcloud-profil og har i oktober 2015 udgivet hans første officielle EP "Homegrown" via det svenske pladeselskab Ninetofive Records, som også huser andre danske navne som 'Kongchain' og 'O.S.L'. Den aarhusianske rapper A.V.L. har tidligere rappet over instrumentalen 'Fade' som er blevet til 'Fade – freestyle.

Pris: 50,- / 100,- (inkl. vinyl - se nedenfor)
Billetsalg: Der er intet forsalg til festivalen – adgang købes i døren på aftenen.
Scene: Atlas 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA