Nyhed

Folk & Fæstival klar med hidtil største line-up

Folkemusik-festivalen har offentliggjort årets program, og indeholder stærke lokale og internationale navne som Jullie Hjetland

Mellem den 14. og 16. april er der langt op til "fæst, glæde og løssluppenhed", når folkemusik-festivalen Folk & Fæstival i Esbjerg løber af stablen. Med årets program, som arrangørerne bag selv vurderer som det hidtil største, er det festivalens mål at bevise, at folkemusikken henvender sig til alle aldre.

Med det sammensatte alsidige program sørger festivalen stadig for, at violinen, banjoen og folkedansen vil kunne opleves, samtidig med at mere eksperimenterende indslag præsenteres.

Årets optrædener kommer til at foregå på Huset i Esbjerg og på Syddansk Musikkonservatorium, hvor "anerkendte internationale topnavne [og] det talentfulde lokale islæt" skal optræde.


Folk & Fæstivals program (se det fulde program nedenfor): Kentaur, Fanø Fiddlers, Cisser, The Nordic Fiddler's Bloc, Folkekons, Sherzandum, EKKO feat. Jullie Hjetland, Hudna, All My Exes og Calum Stewart Trio.

Festivalen fremhæver selv de to internationale navne, Calum Stewart Trio og The Nordic Fiddler's Bloc, samt EKKO feat. Jullie Hjetland (billedet) som de tre største bookninger til årets program.

Calum Stewart Trio


"Calum Stewart er en af den keltiske scenes førende unge musikere i moderne traditionel, britisk, europæisk og world musik. Hans kraftfulde og samtidig lyriske spillestil bliver af kritikere sammenlignet med lyden af den reneste højlands rislende kilde. Trioen spiller keltisk folkemusik i verdensklasse med rødder fra De Britiske Øer og Bretagne i Frankrig. De udfordrer hele tiden traditionen og hinanden, tilfører nye elementer og krydser musikalske grænser, så deres melodiske materiale ikke længere er egnsbestemt".

The Nordic Fiddler's Bloc

"The Nordic Fiddler's Bloc er intet mindre end et nordisk topmøde blandt violinister. Bandet består af Olav Luksengård Mjelva (NO), Anders Hall (SV) – begge medlemmer af den norsk/svenske folkemusikkvintet SVER – og Kevin Henderson fra Shetlandsøerne. Trioen søger nye vinkler på den nordiske folkemusik og tager samtidig fat i de mange historiske links, der er mellem de tre landes musiktraditioner. Med The Nordic Fiddler's Bloc kommer man en tur gennem de norske og svenske musiklandskaber og stævner også ud over Atlanten til Shetlandsøernes traditionsmusik".


EKKO feat. Jullie Hjetland

"De lokale helte i bandet EKKO giver en enestående koncert med sangerinden Jullie Hjetland, der har vundet flere priser for sit sangtalent, blandt andet en DMA Folk Award for "bedste folk sangerinde" i 2014 og en indstilling til GAFFA-Prisen i 2012. Fra det helt nære folkemusikalske vækstlag landets eneste folkemusikuddannelse får Fæstivalen gæster af de studerende fra Folkemusiklinien ved Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg – i folkemunde: Folkekons - som vil give prøver på deres imponerende talent udi folkemusikkens mange afkroge".

Planen over de muntre dage ser således ud:


Tirsdag den 12. april

19:00-22:00 - Huset - Forfæst og koncert med MGK Esbjerg

Torsdag den 14. april


16:00-18:00 SDMK - Workshop m/Calum Stewart Trio

18:00-20:00 SDMK - Generalforsamling for Musikforeningen Folk & Fæ

20:00-21:30 SDMK - Calum Stewart Trio


21:00-23:00 Huset - Kentaur

Fredag den 15. april

10:00-14:00 Huset - Skolekoncerter v/MGK-syd


15:30-17:00 Huset - FolkeKons

17:30-18:30 Huset - Fanø Fiddlers

19:00-20:00 Huset - Cisser


20:30-22:00 Huset - Nordic Fiddlers Bloc

23:00-01:00 Huset - Sherzandum

Lørdag den 16. april


15:00-17:00 Huset - ROD & FOD

17:30-18:30 Huset - EKKO feat. Jullie Hjetland

19:00-20:15 Huset - Hudna


20:30-22:00 Huset - All My Exes

22:00-23:00 Huset - Danseworkshop v/FOD

23:00-02:00 Huset - Afdansningsbal v/Tove de Fries, Malene De Beck og Jens Mouritzen


Informationer om billetkøb er stadig undervejs, følg med på folkogfaestival.dk.

Se her Jullie Hjetland i selskab med orkestret Nordens Tone til Spot Festival 2014:


 

ANNONCE