Kom til Smukfest med vandflyver

Kom til Smukfest med vandflyver

Ja, den er god nok. Og nej, det er ikke en tidlig aprilsnar.

Smukfest og firmaet Nordic Seaplanes har planer om at oprette en flyrute mellem København og Smukfest, således at tog-trætte festivalgængere kan slippe for overflydte tog.

Skanderborg Kommune har netop givet grønt lys til planerne og til flyveren, som tænkes at blive vandflyveren "Twin Otter" (den er stadig god nok). Med kommunens opbakning har Smukfest tilladelse til at lette og lande fem gange dagligt på Skanderborg Sø under festivalen.

Trafikstyrelsen har dog endnu ikke givet deres tilladelse, og et nej ville spolere planer om vandflyverruten. Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde, udtaler til Horsens Folkeblad, at planerne stadig er i opstartsfasen og at "det i første omgang handler om at få tilladelse til det".

Bonde bekræfter endvidere, at planen er, at vandflyveren "skal lande i nærheden af Søbadet", og tilføjer: "Vi synes, det vil være en spektakulær og sjov ting at kunne tilbyde, selvom vi jo ikke kommer til at fragte mange mennesker på den måde".

Festivalen har før søgt diverse tilladelser og dispensationer til deres aktiviteter – både på søen og i Dyrehaven – og grundet erfaringerne fra tidligere afventer Bonde og Smukfest, at eventuelle klagefrister er udløbet. Bonde udtaler:

"Det er klart, at vi altid er lidt nervøse i vores verden, men vi satser nu på, at det her kommer til at fungere".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA